Met verschillende spelletjes worden er IQ-punten gespaard tijdens Survival of the Smartest
Met verschillende spelletjes worden er IQ-punten gespaard tijdens Survival of the Smartest Foto: Remko Vermunt

Wouwcapulco strijkt neer in Halsteren

Door: Remko Vermunt Algemeen

WOUW/HALSTEREN - Ruim tweehonderd kinderen hebben afgelopen week meegedaan aan de 53e editie van de Kindervakantieweek in Wouw. Voor de jongste en middelste groepen betekende dat allerlei leuke activiteiten op het terrein van Cluzona. De oudste groep mocht dit jaar echter mee op kamp naar Halsteren.

Kinderen van groep zeven, acht en de eerste klas van de middelbare school mochten dit jaar mee op kamp naar het terrein van Scouting Jeanne d'Arc in Halsteren. Op maandag begon het programma gewoon op het terrein van Cluzona, maar dinsdagochtend vertrokken 42 kinderen met hun begeleiders op de fiets naar Halsteren. "Dit is een heel fijn terrein", vertelt begeleider Jeroen Janssen. "Vorig jaar zaten we hier ook, maar toen konden we vanwege het slechte weer een aantal spellen niet door laten gaan." Het scoutingterrein is van alle gemakken voorzien met een grote slaapzaal, een kampvuurkuil en het is volledig afgesloten, zodat de kinderen vrij kunnen rondrennen en spelen.

Record

"We hebben dit jaar een recordaantal deelnemers aan KVW Wouw en ook bij onze groep zitten er veel meer kinderen dan vorig jaar", vertelt Jeroen. Zo gingen er vorig jaar 'slechts' 27 kinderen mee op kamp en dit jaar zijn dat er 42. "Dat maakt het wel een stuk pittiger, maar het is nog steeds heel erg leuk." Die kinderen komen overigens niet alleen uit Wouw. "We hebben ook deelnemers uit Roosendaal, Heerle, Wouwse Plantage, maar ook uit Breda."

Spelletjes

Gedurende de week worden er allerlei spellen gespeeld met de kinderen. "Zo kunnen ze straks weer helemaal fris de schoolbanken in." Zo werd er tijdens de warme dagen veel met water gespeeld, maar ook brachten de kinderen een bezoekje aan Fort de Roovere. "We hebben daar 's avonds een spel gespeeld met lichtsignalen, dat zag er echt heel tof uit." Daarnaast moet er ook gerekend worden tijdens het spel Survival of the Smartest waarbij kinderen zoveel mogelijk goede antwoorden moeten geven op moeilijke vragen. Voor ieder goed antwoord krijgen ze IQ-punten. "Diegene met de meeste IQ-punten heeft gewonnen."

Wouwcapulco

Thema van dit jaar is Mexico. Het kamp draagt dan ook de naam Wouwcapulco. "We proberen de spelletjes een Mexicaans tintje te geven door de naam wat aan te passen, maar we hebben ook een Mexicaanse avond gehouden, ze moeten piñata's slaan en we eten bijvoorbeeld taco's en nacho's." Vrijdag zit het er voor de kinderen alweer op. "Zaterdag gaan we met de hele club alles opruimen en dan zit je wel even in een dip", vertelt Jeroen. "Het is heel zwaar, maar ook wel heel leuk. We zitten hier met een team van zes begeleiders en dat maakt het wel erg gezellig."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief