fietsen-foto-mieke-pennings-oomen-lezersfoto-medium
fietsen-foto-mieke-pennings-oomen-lezersfoto-medium

CDA wil fietsenstallingen bij station verwijderen

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De lokale CDA-fractie wil dat er een einde komt aan het 'nog even neerkwakken van fietsen' bij het station. Volgens Sebastiaan Hamans (CDA) hebben de openbare stallingen een negatief effect op de uitstraling van het stationsplein.

"Deze plekken nodigen uit om de fiets vlak voor het vertrek van de trein nog even neer te kwakken en om fietsen onbeheerd achter te laten." Daarnaast is Hamans ook niet te spreken over de (vernieuwde) bewaakte fietsenstalling, ondanks dat inwoners tegenwoordig de eerste 24 uur gratis hun fiets kunnen stallen. "Dat is op zich natuurlijk niet verkeerd. Echter blijkt aan het nieuwe poortje een aantal haken en ogen te kleven. Zo is het aantal doorgangen gehalveerd van 2 naar 1. Waar het vroeger al druk was tijdens de spitsuren, levert deze verandering op gezette tijden nu eens temeer lange rijen en ook storingen op. Daarnaast is de nieuwe toegang vanwege het ontwerp aanzienlijk minder veilig."

Hamans stelt voor om de capaciteit van de bewaakte stalling te vergroten en om de openbare stallingen te verwijderen. "Van het snel neerkwakken van fietsen kan dan geen sprake meer zijn vanwege het toegangspoortje. Het onbeheerd achterlaten van fietsen is niet meer interessant omdat dit geld zou gaan kosten. En de gastvrijheid blijft gewaarborgd doordat iedereen gedurende de eerste 24 uur gratis zijn fiets kan stallen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief