Ladies tour 2017 met Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk en Winanda Spoor FOTO STICHTING WIELERCOMITÉ ROOSENDAAL
Ladies tour 2017 met Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk en Winanda Spoor FOTO STICHTING WIELERCOMITÉ ROOSENDAAL (Foto: )

Kermisronde volledig in teken van Boels Ladies Tour

ROOSENDAAL – Toppers uit de hele wereld verschijnen aan de start van de Boels Ladies Tour 2018 waaronder ook de Nederlandse wielervrouwen Chantal Blaak, Anne van der Breggen en Annemiek van Vleuten. De tour is op 28 augustus gestart in Arnhem maar de afsluitende tijdrit wordt op zondag 2 september verreden in Roosendaal. Juist in het feestjaar '750 jaar Roosendaal' is de tour voor de stad de kers op de taart.


DOOR HENNIE RIBBENS

In het verleden was de kermisronde een criterium voor mannen, maar daar komt langzaam verandering in. "Vorig jaar deed de Boels Ladies Tour Roosendaal ook al aan maar om dit jaar de slotdag naar onze stad te kunnen halen is wel heel bijzonder," vertelt Philip Poppe, voorzitter van Stichting Wielercomité Roosendaal. " De Boels Ladies Tour is een internationale wielerwedstrijd van het hoogste niveau. We hebben wat moeten lobbyen om dit voor elkaar te krijgen maar we hebben ook gewoon geluk gehad. Alle steden halen graag een etappe van deze tour binnen. We zijn erg blij met de afsluitende tijdrit want dat is juist de spannendste dag van de tour. Erg leuk dat dit samenvalt met 750 jaar Roosendaal. Dit is goede promotie voor de stad."

Organisatie

Van oudsher is het gebruikelijk dat de Kermisronde wordt verreden op donderdag, de laatste dag van de kermis. Dit jaar is om verschillende redenen gekozen voor de zondag. "Er is veel voorbereiding voor nodig geweest want we willen natuurlijk dat de tour zonder problemen verreden kan worden. We werken heel prettig samen met de gemeente Roosendaal en met 250 vrijwilligers. We hopen er samen een geweldig evenement van te kunnen maken," legt Foppe uit. "Iedereen die wil kan komen kijken maar als dit niet lukt is de televisie een goed alternatief. De tour wordt namelijk live uitgezonden op Omroep Gelderland en Omroep Limburg. Ter hoogte van de rotonde Kade/Burg. Freijterslaan komt ook een enorm scherm te staan waarop de hele tour te zien is. De start is op de Turfberg, vlak naast de kermis en de finish op de Kade."

Programma

In totaal rijden er op zondag 2 september 250 dames de tour. Om 10.00 uur starten de nieuwelingen meisjes in de leeftijd van 14 tot 15 jaar. Een nationale wedstrijd over veertig kilometer. Hier doen veertig meisjes aan mee. Om 11.30 uur is het de beurt aan de junioren dames. Vijftig dames uit verschillende landen in de Leeftijdscategorie tot 18 jaar rijden vijftig kilometer. Om 13.00 uur starten de professionals voor een tijdrit van 19 kilometer.

De tour maakt deel uit van de International Cycling Union( UCI) Women's World Tour. Achttien van de beste twintig ploegen van de UCI-ranglijst doen mee. Dé kans voor het publiek om de wereldtop van dichtbij te zien. De start is vlak naast de kermis op de Turfberg. De finish is op de Kade. De huldiging zal plaats vinden rond 17.00 uur op het grote podium op de parkeerplaats van zalencentrum de Distel aan de Kade. Het evenement is gratis toegankelijk. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief