Soms moeten er wel vier handen aan te pas komen.
Soms moeten er wel vier handen aan te pas komen. Foto: Sjaak Adriaanse

TTR Fiksclub fikst het weer in het Huis van de Westrand

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ROOSENDAAL – De Roosendaalse TTR Fiksclub komt op zaterdag 8 september voor de eerste keer na de zomerstop bij elkaar, tussen 14.00 en 16.30 uur in het Huis van de Westrand, St. Lucasplein 3, Roosendaal. Inloop tot 16.00 uur.

TTR staat voor Transition Town Roosendaal, en de Fiksclub bestaat uit een aantal handige vrijwilligers met goed gereedschap, die eens per maand op een zaterdagmiddag bij elkaar komen om binnenlopende bezoekers gratis te helpen met het repareren van hun kapotte spullen. Alles wat het niet meer doet of waar een stukje, poot of oor af is, komt in aanmerking, behalve bladblazers. Ook met kapotte kleren kunt u terecht, of met een vastgelopen computer, of als u zelf vastloopt met een brei- of naaipatroon. Let er wel op dat uw spullen schoon en compleet zijn. Neem dus ook de afstandsbediening, monitor, speakers, kabels en snoeren etc. mee, en natuurlijk goede batterijen! U kunt een paar dagen vooraf al op fiksclub.nl zien welke reparateurs naar verwachting aanwezig zullen zijn.

Het koude seizoen komt er aan, dus u kunt zich bij de Fiksclub ook weer inschrijven voor een gratis energiescan van uw huis met een warmtecamera, een ideaal apparaat om 'laaghangend fruit' op te sporen. We stellen als enige voorwaarde dat we drie of vier huizen in dezelfde straat tegelijk onder handen kunnen nemen.

Waarom een Fiksclub?

Die vraag wordt initiatiefnemer Sjaak Adriaanse vaak gesteld. "Repareren, in plaats van weggooien en vervangen, is een mooi voorbeeld van dingen lokaal samen doen en zo onze stad een beetje minder afhankelijk maken van de grillen van de wereldeconomie. Daarnaast besparen we door te repareren niet alleen geld, maar ook de energie en de kostbare grondstoffen die nodig zijn voor het maken van nieuwe producten. Bovendien verkleinen we de afvalberg. Maar repareren is ook gewoon leuk, en vaak makkelijker dan je denkt", aldus Adriaanse. De Fiksclub is een initiatief van Stichting Transition Town Roosendaal, een organisatie die bewust een veerkrachtige lokale gemeenschap ontwikkelt, met nadruk op samenredzaamheid en een drastische vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen. Samen dingen organiseren, en daar ook plezier in hebben, staan voorop. Zie voor meer informatie ttroosendaal.nl.

De andere datums voor de Fiksclub in de tweede helft van 2018 zijn 27 oktober, 24 november en 15 december.

Nieuwe mensen

Bent u zelf handig? Dan is de Fiksclub misschien iets voor u. Vooral als u overweg kunt met elektrische apparaten en elektronica is er altijd genoeg te doen. Kom eens vrijblijvend kijken! Onkosten worden in overleg vergoed. Voor meer informatie: Sjaak Adriaanse, tel. (0165) 546 557, e-mail sjaakadriaanse@ziggo.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief