De jeu-de-boulers in actie!
De jeu-de-boulers in actie! Foto: J. Pellis

Jeu-de-boulesclub Harella houdt open dag

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

HEERLE - Op zaterdag 15 september is ook de jeu-de-boulesvereniging Harella actief tijdens de open dag op sportpark Harella in Heerle. Tussen 15.00 en 18.00 uur kan men er komen kijken naar demonstraties en er een partijtje mee spelen.

Jeu de boules is een buitensport die vooral recreatief beoefend wordt. Deze sport is geschikt voor alle leeftijden, maar het zijn toch vooral de ouderen die je ziet spelen op de banen. Het is eenvoudig te spelen, daarom kan iedereen eraan meedoen. Het spel en de regels heb je al heel snel onder de knie en dit is waarschijnlijk ook de reden dat deze sport zo populair geworden is.
Het kan individueel gespeeld worden, maar meestal wordt er met twee tegen twee gestreden. Ook drie tegen drie is mogelijk.
Belangrijk ook voor ouderen is dat je tijdens het spelen voortdurend in beweging bent. Je bepaalt je eigen tempo, je ontmoet anderen en altijd is er plezier in het spel.

Demonstraties
In Heerle ligt bij het sportpark (naast de kerk) een mooie gelegenheid om jeu de boules te spelen. Er kan op 4 banen gelijktijdig gespeeld worden en langs de kanten staan banken in de schaduw van de lindebomen. Jeu de boules club Harella speelt hier wekelijks op maandag- en donderdagmiddag vanaf 13.30 uur. De vereniging beschikt over spelmaterialen, waarvan men gratis gebruik mag maken. Als men lid wil worden wordt slechts een kleine bijdrage gevraagd als jaarcontributie.
Op 15 september geven enkele topspelers van het Petangeske uit Bergen op Zoom demonstraties waarin te zien is hoe het spel op topniveau gespeeld wordt. Daarna nodigen ze de aanwezigen uit met hen een partijtje te spelen.
Kom daarom langs tijdens de open dag. In en rond Harella worden nog meer sporten gepresenteerd, er is voor elk wat wils op sportgebied.
Meer info: mail naar sportzaalharella@gmail.com of bel naar 0627522793 of nog beter kom een langs op zaterdag 15 september of op een van de de vaste speelmiddagen!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief