De A-selectie voor het aankomend seizoen.
De A-selectie voor het aankomend seizoen. Foto: Peter Haast

Start nieuw seizoen voor A-selectie Dynamo Roosendaal

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

ROOSENDAAL - De A-selectie van Dynamo bestaat inmiddels uit 26 turnsters uit Roosendaal en omstreken. Ze zijn vanaf 13 augustus weer enthousiast begonnen met trainen. Dit doen ze 3, 4 of soms zelfs 5 keer per week in de turnhal op Sportpark Vierhoeven.

De turnsters, in de leeftijd van 7 tot en met 25 jaar, trainen minimaal 10 uur en maximaal 15 uur per week om zich voor te bereiden op hun wedstrijden. Deze trainingen worden verzorgd door 7 train(st)ers die ieder een aantal trainingen per week hun beste beentje voor zetten om het hoogst haalbare uit de turnsters te halen. Dit zijn Karin Raven, Mariska van Keulen, Nicole Casteleijn, Susan Vorstenbosch, Wouter de Leur, Lieve van Hauwaert en Linda Hartog. Dit alles gebeurt natuurlijk samen met de turnster en tot hoever die kan en wil gaan.


Seizoen 2018/2019
Deze turnsters gaan uitkomen in de Eredivisie, 1e divisie, 2e divisie, N1 en N2. In december gaat het nieuwe wedstrijdseizoen weer van start. Via Regiokampioenschappen kunnen de turnsters zich plaatsen voor het landelijke wedstrijdcircuit, met als hoofddoel plaatsing voor de Nederlandse kampioenschappen, eind mei/begin juni. De voorbereidende wedstrijden worden ingepland en de jaarlijkse foto-shoot is al weer achter de rug. De turnsters en train(st)ers zijn met veel plezier en inzet aan het trainen om er weer een super mooi en succesvol seizoen van te gaan maken. Voor de 1e wedstrijden die op het programma staan, reizen een aantal turnsters meteen al naar het buitenland, namelijk; Engeland en België. Tussendoor hebben alle turnsters een 3-daagse voorbereidende stage om het wedstrijdseizoen zo goed mogelijk te beginnen. Zoals altijd houden we jullie weer op de hoogte met verslagen van alle wedstrijden in de bode en via onze facebookpagina.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief