Gijs Gommeren scoort nog voor rust 5-0. FOTO ARTHUR VERBRAAK
Gijs Gommeren scoort nog voor rust 5-0. FOTO ARTHUR VERBRAAK Foto: Arthur Verbraak

RBC wint met dubbele cijfers van De Schutters

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ROOSENDAAL - RBC heeft het laatste groepsduel in de eerste ronde van de beker winnend afgesloten. Tegen vijfdeklasser De Schutters werd het 12-0. Door de overwinning is de ploeg van trainer-coach Henk Vos door naar de tweede ronde van het bekertoernooi.

Bij RBC begon Jordi Brühns in de goal. Achterin ontbrak Huub Schuit. Zijn plek werd overgenomen door Quincy Schouten. Aan de linkerkant begon Marouane Hamdoune. Mo Azaimi had zijn twee duels schorsing, die hij vorig seizoen opliep, uitgezeten en verscheen ook aan de aftrap. Naast hem stond Anass el Gamali. In de punt begon Gijs Gommeren.

RBC had in het eerste kwartier moeite om de openingstreffer te maken. Kansen waren er zat. Gommeren en Levy Schotel vonden echter telkens de keeper op hun weg. Mujib Yaqoubi schoot na achttien minuten tussen een wirwar van spelers wel raak. Ruim vijf minuten voor rust ging het ineens hard. De ingevallen Adnane Samra schoot raak, waarna het voor de rust nog 6-0 werd door doelpunten van Anwar Tarfit, Gommeren (2 keer) en Hamdoune. Na de rust mochten Gino de Klerk en Randy Elst ook nog een helft spelen. Uiteindelijk verdubbelde de Roosendalers de score: 12-0.

RBC - De Schutters 12-0 (6-0)

Opstelling RBC: Jordi Brühns; Mike Schalk (Gino de Klerk), Quincy Schouten, Jeroen Molenaar, Marouane Hamdoune; Mo Azaimi, Anass el Gamali, Levy Schotel; Mujib Yaqoubi (Adnane Samra), Gijs Gommeren (Randy Elst), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 18' Mujib Yaqoubi 1-0; 37' Adnane Samra 2-0; 39' Anwar Tarfit 3-0; 41' Gijs Gommeren 4-0; 42' Gijs Gommeren 5-0; 44' Marouane Hamdoune 6-0; 55' Anwar Tarfit 7-0; 62' Randy Elst 8-0; 69' Adnane Samra 9-0; 71' Quincy Schouten 10-0; 74' Levy Schotel 11-0; 88' Randy Elst 12-0

Scheidsrechter: Gidion Tunders