hennep-2-shutterstock
hennep-2-shutterstock

Burgemeester sluit drugspand Hulsdonksestraat

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Burgemeester Jacques Niederer heeft besloten om een pand aan de Hulsdonksestraat drie maanden te sluiten. De politie trof op 16 juli bijna tienduizend hennepstekken aan in de schuur en in een slaapkamer werd gewerkt aan de bouw van een hennepkwekerij. In de bijbehorende garage lagen diverse kweekmaterialen en potgrond opgeslagen.

Voor de burgemeester is dit reden genoeg om de woning voor drie maanden te sluiten. De sluiting gaat in op 20 september 2018 en duurt tot 20 december van dit jaar. "Ik ga opnieuw een drugspand tijdelijk sluiten. Alle toegangsdeuren en ramen worden afgesloten en gedurende drie maanden mag er niemand in de woning komen. Onze drugssquad deed daar vlak voor de zomervakantie een inval. Alle aangetroffen spullen duiden op mogelijke handel in drugs. In ieder geval was men bezig met voorbereidingen om hennep te telen. En dat willen we niet in Roosendaal, want inwoners moeten zich veilig kunnen voelen in onze wijken en dorpen", aldus de burgemeester.

Niederer benadrukt daarnaast dat het belangrijk is dat burgers hun oren en ogen goed openhouden. "Het is belangrijk dat burgers blijven melden waar de drugsoverlast plaatsvindt. Mede daardoor weten politie en gemeente beter op welke plekken en tegen wie er actie nodig is." De drugssquad kan op die manier snel en daadkrachtig ingrijpen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief