Afbeelding
Foto: Peter Braakmann

Vergroten van veiligheid bij WielerExperience niet mogelijk

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Er zijn geen mogelijkheden om de veiligheid op de WielerExperience te vergroten zonder het openbare karakter aan te tasten. Dat laat het college weten op vragen van Sanneke Vermeulen (VVD).

Zowel de gemeente als Vermeulen hebben signalen ontvangen dat mensen zijn gevallen bij de WielerExperience. Sanneke Vermeulen wilde dan ook weten welke stappen de gemeente kan ondernemen om zoveel mogelijk ongelukken te voorkomen. "De Wielerexperience is openbaar en daarmee voor iedereen toegankelijk. Gebruikers van de Wielerexperience worden door duidelijke borden geattendeerd op de veiligheidsvoorschriften en over de verschillende tracks. De Wielerexperience bevat uitdagingen voor zowel de beginnende als de gevorderde fietsers. Het is aan de gebruiker welke uitdaging hij/zij wil aangaan en welk risico hij/zij daarmee wilt nemen." 

Bij de aanleg van de banen is dan ook nadrukkelijk aandacht besteed aan de veiligheid op en rond de banen. "Wij zien geen mogelijkheden om de veiligheid te vergroten zonder dat we het openbare karakter van de Wielerexperience aantasten."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief