Afbeelding
Foto: Hans Lunenburg

Feestweek gaat van start met Valley Sound Big Band

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De Valley Sound Big Band opent vrijdagavond de feestweek met een spetterend optreden op de Markt in Roosendaal. Tijdens hun optreden spelen ze een uiteenlopend en swingend repertoire en speciaal voor deze avond hebben zij een aantal muzikale gasten uitgenodigd, waaronder HIP, Stef Broos, Matt Broos, Claudia Camu, Leonardus, Sophie Mol en Haroun Hijman. De absolute uitsmijter is Just Like Robbie Williams: de Nederlandse lookalike van Robbie Williams.

Zaterdag

Na deze knallende start staan er nog veel meer evenementen op de planning. Zo staat zaterdag het Rooskleurig Festival op de planning op de Markt, Tongerloplein en Bloemenmarkt. Van 13.00 tot 23.00 uur wordt het centrum van Roosendaal omgetoverd tot een groots festival voor iedereen. De drie pleinen worden gevuld met (inter)nationale en lokale artiesten waaronder Nielson, entertainment, marktjes, food en veel meer. Van 12.00 tot 22.00 kan je tevens terecht in de St Jan voor de vierde editie van KunstenOnder1Dak. Ongeveer tachtig deelnemers werken sinds februari aan deze expositie die alleen dit weekend te bezichtigen is. Het wordt een veelzijdige expositie van werken die één ding gemeen hebben: ze hebben allemaal een relatie met Roosendaal.

Zondag 
Wie zaterdag geen tijd heeft, kan gelukkig ook op zondag nog bij tal van evenementen terecht. Zo gaat KunstenOnder1Dak ook op zondag nog door in de St Jan. Daarnaast kan je in en rond het Emile van Loonpark terecht voor het Roosendaals Treffen. Bij dit tweejaarlijks evenement staan Roosendaalse verenigingen en instellingen en (semi)overheidsinstellingen centraal. Zij presenteren zich van 12.00 tot 17.00 uur aan het grote publiek. Bij deze editie tijdens de feestweek staat de kracht van de stad centraal. Je kunt er lekker rondstruinen en zien wat voor moois de stad te bieden heeft. Het Roosendaals Treffen wordt feestelijk afgesloten met van 17.00 tot 20.00 uur muziek van verschillende bands, bekend van Dijkpop: Unconditionally Guaranteed en Bang the Skillet.
    



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief