Lieke Martens, werk van Robbert Tilli.
Lieke Martens, werk van Robbert Tilli. Foto: Robbert Tilli

Bijzondere Amsterdamse tekenaar geeft demonstratie in Roosendaal

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Max Verstappen, Matthijs de Ligt en Lieke Martens zijn enkele van de vele sporthelden die zijn geportretteerd door kunstenaar Robbert Tilli. Zijn tekengereedschap bestaat uit slechts zijn vingers. Zaterdag 29 september toont hij zijn kunsten in Roosendaal.

Robbert Tilli tekent bekende sporters en artiesten met de hand op een iPad. Daarvoor heeft hij een eigen vingertechniek die niemand hem heeft geleerd. Zijn portretten genieten grote bekendheid. Op zaterdag 29 juli toont de Amsterdammer het winkelend publiek in Roosendaal hoe hij te werk gaat. Dat doet hij bij Erika Stanley Art For All aan de Roosendaalse Dokter Brabersstraat nummer 13.

Erika Stanley organiseert de gratis toegankelijke demonstratie van Tilli als afsluiting van de kunstmaand. “In onze winkel zijn Robberts portretten van sporters te koop. Vaak vragen mensen hoe die worden gemaakt. Daarom leek het ons een leuk idee om dat live te laten zien. Robbert gaat tekenen en bezoekers kunnen op een scherm meekijken hoe hij dat doet,” zo zegt Stanley.

Omdat het weekend van 29 en 30 september ook de afsluiting van de kunstmaand is, heeft Erika Stanley nog een verrassing voor bezoekers. “Iedereen die naar de kunsten van Robbert Tilli komt kijken, krijgt een persoonlijke cadeaubon. Voor en na de demonstratie krijgt niemand dat, dus het is echt een exclusief bedankje voor de mensen die het evenement willen bijwonen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief