Afbeelding
Foto: Remko Vermunt
Fotoalbum

Feestweek van Roosendaal in volle gang ondanks slecht weer

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De feestweek van Roosendaal 750 jaar is vrijdagavond van start gegaan met het openingsconcert van onder andere de Valley Sound Big Band. Zij brachten talloze gastartiesten met zich mee, waaronder Sophie Mol, Leonardus, H!P, Matt en Stef Broos en nog vele anderen. Hoewel de regen roet in het eten leek te gooien, kwamen er toch honderden bezoekers naar de oude Markt in Roosendaal.

Het feest wordt vandaag doorgezet met het Rooskleurig Festival met onder andere Nielson en de Q-Music Foute Party en KunstenOnder1Dak. Bij de opening van laatstgenoemde kreeg burgemeester Jacques Niederer het eerste exemplaar overhandigd van het boek 'Op een plaats genaamd Roosendaal'. Ben Maas mocht als auteur het eerste exemplaar overhandigen. Hij beschrijft, samen met andere auteurs uit Roosendaal, de interessante geschiedenis van de stad. Alle aspecten komen aan bod: bestuur, religie, economie, verkeer en vervoer, onderwijs, sport en recreatie, sociale zorg en cultuur
en kunst.

Ondanks het slechte weer kwamen er toch veel bezoekers naar KunstenOnder1Dak in de St Jan. Zo'n tachtig kunstenaars laten zowel vandaag als morgen hun mooiste werken zien tijdens de vierde editie van dit kunstevenement. Zondag zou eigenlijk ook het Roosendaals Treffen worden gehouden, maar door de slechte weersverwachtingen heeft de gemeente vrijdagavond besloten om dit af te lasten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief