Hebe Delcroix.

Bristol dames kennen prima start

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Het debuut van Hebe Delcroix smaakte naar meer. Ze wilde het wel keer proberen in de zaal, maar na afloop was ze zeer enthousiast over het spelletje. Met Bristol Team lijkt de aanvaller een prima keuze te hebben gemaakt. Anders dan bij haar club DSE, waar Hebe zich moeilijk in de basis kan spelen, begon ze bij haar debuut direct in de basis en overtuigde direct haar medespelers en de coach.

Bristol Team vr kan de impulsen van de aanvaller goed gebruiken, zo bleek afgelopen vrijdag in Rotterdam tegen Feijenoord/TTP 2. Met een nadrukkelijk aanwezige Delcroix begonnen de Roosendalers sterk aan de wedstrijd, maar gaandeweg werd duidelijk dat de ploeg van trainer Hans Lauwen niet zomaar tegen deze sterke tegenstander zou gaan winnen. Met aanvoerster Corina Luijks, was er toch enige stootkracht die de verdediging van de gasten knap lastig maakte

Debutant Delcroix stond na rust twee keer aan de basis van een uitstekende kansen. Haar prima spel werd ook beloond met een doelpunt. Zowel Anisah Karahan als Fleur de Kinderen maakten tevens hun speelminuten.

De strijd ging zeker gelijk op waarbij de eerste minuten van beiden kanten het spel gecontroleerd werd. Het was zoeken naar kansen. De Roosendaalse dames knokte zich na een kleine achterstand terug in de wedstrijd. In spannende laatste minuten verdedigde Bristol Team een 3-4 voorsprong. Deze trokken ze over de streep, en zodoende kon de tweede competitiewedstrijd winnend worden afgesloten.

Eerder in de week zegevierde de dames een overwinning in de district beker. Na een 4-4 stand was het de 15 jarige Fleur de Kinderen die de beslissende strafschop binnen schoot. Keepster Tessa van Ameijde stopte drie inzetten van Totelos uit Eindhoven.

De dames zijn dus prima gestart en krijgen langzaam de selectie op pijl om op alle fronten mee te strijden.