nieuwe-markt-roosendaal-foto-timo-reisiger
nieuwe-markt-roosendaal-foto-timo-reisiger

Nieuwe Markt zit voorlopig nog zonder 'slimme' verlichting

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De lange levertijd van materialen, de aansprakelijkstelling en het zoeken naar een oplossing heeft ervoor gezorgd dat de verlichting op de Nieuwe Markt nog niet naar behoren werkt.

Dat laat wethouder Cees Lok weten op vragen van de VLP. Op 11 juni 2017 vond de feestelijke opening plaats van de heringerichte Nieuwe Markt. De gemeente vertelde destijds trots over de vele mogelijkheden van de verlichting op het plein, maar die heeft sindsdien nog weinig gebrand. "Het probleem zit niet in de verlichtingsinstallatie zelf, maar in de defecte complexe aanstuurinstallatie van deze verlichting", laat wethouder Lok nu weten. "Deze installatie is defect geraakt door kortsluiting ten gevolge van vocht in de trekkasten." Pas als er een nieuwe aanstuurinstallatie wordt geplaatst, kan de verlichting op de Nieuwe Markt weer optimaal presteren.

Hetzelfde geldt voor het licht bij de Trommelaeren van Roosendaal boven de winkelgalerij. Die verlichting liet het in oktober 2017 afweten en werd toen ook niet meer gerepareerd. Op 18 mei 2018 is een nieuwe installatie geplaatst, maar ook deze heeft nog niet gebrand. "Aangezien de bestaande verlichting niet volledig voldeed is in goed overleg met de kunstenaar de installatie na vervanging door nieuwe LED's uitgericht. Er is naderhand voor gekozen een directe koppeling te maken met de pleinscenario's. Dit kan pas opgepakt worden, wanneer de aanstuurinstallatie van het plein is hersteld."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief