Exterieur Moeder Godskerk.
Exterieur Moeder Godskerk. Foto: Archief

Feest Kerkwijding Moeder Gods te Roosendaal

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Zondag 14 oktober wordt het feest van de Kerkwijding van de Moeder Godskerk gevierd. Vorig jaar bestond deze markante witte kerk aan de Pres. Kennedylaan precies 50 jaar. Een week lang zijn er toen ter gelegenheid van dit gouden jubileum festiviteiten georganiseerd voor jong tot oud. Het hoogtepunt was de plechtige eucharistievering om 11.00 uur.

Jaarlijks wordt er stil gestaan bij de wijding van de Moeder Godskerk al zal dit nu er geen sprake is van een jubileum, minder uitbundig gevierd worden.

Op zondag 14 oktober om 11.00 uur zal de dienst muzikaal worden opgeluisterd door het gelijknamig koor van de kerk het Moeder Godskoor. Het koor zal onder leiding van de dirigente Gunita Kronberga de feestelijke mis uitvoeren genaamd: de Pastoral Messe van Ignaz Reimann. Traditiegetrouw wordt gezamenlijk door alle aanwezigen en het koor het intredelied gezongen : Zingt een nieuw lied met de tekst : Maar niet met steen en hout alleen is ’t grote werk gedaan, ’t zal om ons zelve gaan. Deze tekst drukt exact de betekenis van een kerkgebouw uit .Naast de diverse gezangen zal tijdens de communie het koor het Locus Iste van Anton Bruckner zingen. Ook hier weer een tekst die de betekenis van een kerkgebouw mooi samenvat : huis des Heren, tot teken Gods gewijd.Het koor zal tijdens de dienst aan het orgel worden begeleid door de organiste Imelda Hack-Brugmans.

Na afloop is natuurlijk iedereen weer welkom om onder het genot van een kopje koffie/thee stil te staan bij deze herdenking van de kerkwijding, nu inmiddels al meer dan een halve eeuw geleden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief