Na een uur spelen nam Elst het heft in eigen handen, soleerde langs meerde tegenstanders en wist in de korte hoek opnieuw een voorsprong voor RBC te bewerkstelligen. FOTO ARTHUR VERBRAAK Foto: Arthur Verbraak

RBC pakt hekkensluiter

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ROOSENDAAL - RBC heeft vandaag haar plicht gedaan door Terneuzen te verslaan. De Roosendalers wonnen met 3-2 en melden zich in de top van de competitie. Met een gedeelde tweede plek staat het nog twee punten achter op stadgenoot Roosendaal, dat tot nu toe alle drie de wedstrijden wist te winnen.

Bij RBC kon Gino de Klerk weer starten naast Mo Azaimi op het middenveld. De verdedigende middenvelder moest vorige week na een helft afhaken na een kniekwetsuur. Quincy Schouten was vandaag niet inzetbaar. De rechtsback liep een blessure op in het duel met HVV'24 (3-3 gelijkspel) en was nog niet voldoende hersteld. "Ik verwacht volgende week weer te kunnen spelen," zo liet hij voor het duel met Terneuzen weten. Doelman Joeri Leest stond weer onder de lat na een week afwezigheid.

In de eerste helft was het lang wachten op de eerste kans. RBC was beter dan de Zeeuwse ploeg, maar doelpogingen werden niet gecreëerd. Bij de ploeg van trainer-coach Henk Vos gebeurde er achterin ook niets. Aanvallen van Terneuzen werden vakkundig uitgeschakeld. Na ruim 25 minuten was daar eindelijk de eerste kans. Randy Elst schoot een vrije trap op de lat. Twee minuten later zette hij met een fantastische pass Anwar Tarfit vrij voor de keeper die op zijn beurt tekende voor de openingstreffer. Het was zijn eerste competitietreffer van dit seizoen.

Na de openingsgoal van RBC was het ook snel weer gelijk. Mike Schalk beging een overtreding vlak voor het strafschopgebied, wat hem een gele prent opleverde. Daarnaast werd het leed nog erger, omdat de vrije trap over de muur in het doel zeilde. Lang kon Terneuzen niet genieten van de gelijkmaker, want de Roosendalers namen vijf minuten voor de rust weer de leiding. Elst wist met een vrije trap de instormende Marouane Hamdoune te bereiken die letterlijk de bal in het doel liep.

Na de rust zette Terneuzen vanaf het begin druk naar voren, waarmee het RBC in de kaart speelde. Eerst was het Levy Schotel die gelanceerd werd, maar hij vond de keeper op zijn weg. Niet veel later kwam Elst alleen voor de goalie, maar ook hij vond de doelman op zijn weg, waar hij de meegelopen Schotel over het hoofd zag. Aan de andere kant moest Leest redding brengen. Met een hand tikte hij een inzet uit de kruising. Daarna kreeg Mujib Yaqoubi een kans, maar zijn lob werd simpel gepakt. Terneuzen ging met de spaarzame kansen een stuk beter om, want aan de linkerkant ontstond er miscommunicatie tussen Schalk en Leest, waarbij Verwei profiteerde die met een lob de stand voor de tweede maal gelijk trok.

Na een uur spelen nam Elst het heft in eigen handen, soleerde langs meerde tegenstanders en wist in de korte hoek opnieuw een voorsprong voor RBC te bewerkstelligen (zie foto). De thuisploeg bleef daarna de betere ploeg, Terneuzen zakte in en RBC probeerde de wedstrijd zakelijk uit te spelen. Kansen kreeg de Zeeuwse ploeg niet meer. De Roosendalers bleven dreigend, maar grote kansen bleven uit. Positief was nog wel dat Jacques Dekker zijn rentree maakte na blessureleed. Hij viel na 65 minuten in voor Levy Schotel. Volgende week reist RBC af richting Oudenbosch waar het Victoria'03 treft.

RBC - Terneuzen 3-2 (2-1)

Opstelling RBC: Joeri Leest; Mike Schalk, Anass el Gamali, Jeroen Molenaar, Marouane Hamdoune; Mo Azaimi, Gino de Klerk, Levy Schotel (Jacques Dekker); Anwar Tarfit, Randy Elst (Gijs Gommeren), Mujib Yaqoubi.