Volgens de Roosendaler zijn er te weinig woonwagenstandplaatsen in Roosendaal
Volgens de Roosendaler zijn er te weinig woonwagenstandplaatsen in Roosendaal (Foto: Google Maps)

Roosendaler wil meer standplaatsen voor woonwagens

ROOSENDAAL - Maickel van Meel uit Roosendaal is een online petitie gestart waarin de gemeente Roosendaal wordt gevraagd om op korte termijn extra standplaatsen te creëren in de gemeente voor woonwagens.


Van Meel staat zelf al langere tijd ingeschreven voor een woonwagen en standplaats, maar vooralsnog lijkt er nog geen schot in de zaak te zitten. In de gemeente Roosendaal zijn op dit moment 86 woonwagenstandplaatsen. De verhuur van deze woonwagens loopt via de Stichting Woonwagenbeheer Zuidwest Nederland. "Uit navraag bij de stichting is gebleken dat er medio dit jaar 43 mensen op de wachtlijst staan", laat de gemeente Roosendaal desgevraagd weten.

Standplaatsen

In het laatste beleidsplan rondom woonwagens in Roosendaal staat dat de gemeente voldoet aan het aantal aan te leggen standplaatsen. "Het uitgangspunt van de gemeente is dan ook dat er geen nieuwe standplaatsen meer worden aangelegd", staat in de beleidsnotitie. Minister Ollongren heeft echter in juli van dit jaar nieuw rijksbeleid geïntroduceerd rondom woonwagens. De gemeente Roosendaal onderzoekt op dit moment hoe dit nieuwe beleid doorwerkt in het gemeentelijk beleid.

Onderzoek

"Wethouder Toine Theunis neemt deze wachtlijst uiterst serieus. Binnenkort gaan we in gesprek met deze stichting en we gaan onderzoeken of we in de toekomst meer standplaatsen kunnen realiseren", laat een gemeentewoordvoerder weten. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief