Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Honderdjarige viert feest in De Brink

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Burgemeester Jacques Niederer heeft afgelopen woensdag een bezoek gebracht aan de honderdjarige mevrouw Dekkers - Van Hal. Met een bloemetje namens het gemeentebestuur mocht de burgemeester haar feliciteren met deze mooie mijlpaal.

Marie Dekkers - Van Hal voelde zich rond het middaguur toch al wel aardig jarig. Toegezongen door de zusters, een klein feestje met de bewoners van de Brink, een bezoek van de burgemeester en dan zou 's middags nog familie langskomen. "Het gaat buitengewoon goed", stelt de jarige vast. Marie Dekkers is op 10 oktober 1918 geboren in Roosendaal en nooit heeft ze de drang gehad om te verhuizen naar een andere plaats.

Vroeger ging ze vaak fietsen, zwemmen én dansen. "Dan gingen we op de fiets naar Schijf, daar stond een draaiorgel en dan gingen we daar dansen", vertelt ze met een grote lach op haar gezicht. "Dan kwamen we pas na twaalven thuis." Door haar leeftijd moet ze het nu echter toch wat rustiger aan doen. Haar gehoor is niet zo goed meer en ook haar zicht laat te wensen over. "Maar als het zo blijft gaan, wil ik er nog wel vijf jaar bij."

Over de vraag 'Wat het geheim is om zo'n leeftijd te bereiken' hoeft mevrouw Dekkers niet lang na te denken. "Goed eten en drinken", verklapt ze. Niet voor niets biedt ze de burgemeester een borreltje aan terwijl hij aan de koffie zit. "Dat helpt tegen de koude voeten", lacht ze.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief