Wethouder Klaar Koenraad ontvangt het eerste exemplaar van 'Global goals in de praktijk'. FOTO DERK KOOLE
Wethouder Klaar Koenraad ontvangt het eerste exemplaar van 'Global goals in de praktijk'. FOTO DERK KOOLE Foto: Derk Koole

Global Goals uitgereikt aan wethouder

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Schrijfster Claudia Koole heeft woensdag op de Dag van de Duurzaamheid het eerste exemplaar van haar handboek 'Global Goals in de praktijk' overhandigd aan wethouder Klaar Koenraad. Het handboek bevat onder andere een stappenplan, waarmee iedereen aan de slag kan om de wereld een beetje te verbeteren.

De Agenda 2030, waaraan Nederland zich heeft gecommitteerd als lidstaat van de VN, is er voor iedereen. Maar 17 doelen, 169 targets en 230 indicatoren, hoe leg je dit uit aan iemand voor wie duurzame ontwikkelingsdoelstellingen geen dagelijkse kost zijn? Hoe laat je een leerkracht, raadslid of zelfs een kind functioneel deelnemen aan ontwikkelingsdoelstellingen? Het zijn vragen die volgens Koole nog te vaak onbeantwoord blijven met het gevolg dat de Agenda 2030 'even' opzij wordt gelegd. Met het handboek 'Global Goals in de praktijk' wordt het volgens auteur Claudia Koole eenvoudiger. "Iedereen kan ermee aan de slag om samen op weg te gaan voor wereldverbetering."

Wethouder Koenraad is positief over het handboek. "Al bij het doorbladeren van het proefexemplaar dat ik eerder mocht zien voor deze uitreiking werd ik steeds blijer. We gaan er als gemeente Roosendaal zeker mee aan de slag." Koole benadrukt dat duurzaamheid niet alleen draait om zonnepanelen, windmolens of een elektrische auto. "Het is ook sociaal kapitaal om sociale waarde op te bouwen. Er zit veel potentie en kwaliteit in de samenleving, in een wijk, een dorp, een stad." Vanwege de Dag van de Duurzaamheid stond ook de Grondstoffenbus van afvalverwerkingsbedrijf Saver op de oude Markt. 's Middags gaf Koole nog een korte presentatie over ontwikkelingsdoelen in het Milieu Educatief Centrum in Roosendaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief