Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Old Stars voetballen tegen profclubs

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Op de velden van DVO'60 werd vandaag het eerste Roosendaalse walking footballtoernooi gehouden. Clubs zoals Feyenoord, NAC en PSV stuurden hun seniorenteam om te strijden tegen de twee Roosendaalse Old Stars-teams. Hoewel de spelers allemaal op leeftijd zijn, werd er wel fanatiek gevoetbald volgens de regels van wandelvoetbal. Dat betekent: niet rennen, geen lichamelijk contact en de bal blijft onder heuphoogte.

Door heel Nederland zijn er zo'n 360 clubs die wandelvoetbal aanbieden. Ruim anderhalf jaar geleden besloot DVO'60 samen met Sportservice Noord-Brabant om als eerste, en tot nu toe enige, Roosendaalse club een team op te starten. Dat begon met één speler, maar in de afgelopen tijd is de groep gegroeid naar zo'n twintig deelnemers. "Je wordt wat ouder, maar je wil toch fit blijven", vertelt Piet van Osta. In Roosendaal moet je minstens zestig jaar of ouder zijn om mee te mogen doen aan Walking Football. "De meeste deelnemers zijn tussen de 60 en 75 jaar oud en er is één speler van begin tachtig", vertelt Mandy Buijs die namens Sportservice Noord-Brabant vanaf het begin betrokken is bij het team.

Toernooi

Piet en Mandy kwamen samen met het idee om een toernooi te houden met acht ploegen. "We zijn alle ploegen uit gaan nodigen en tot onze grote verbazing meldde de een na de ander zich aan." In totaal kwamen er daarom vijftien teams naar het sportpark in Roosendaal om te strijden voor de eerste plek. Niet alleen PSV, Feyenoord en RKC Waalwijk stuurden een seniorenteam voor het Walking Footballtoernooi, maar ook teams uit Emmen en Nijmegen wilden meedoen. Uiteindelijk was het Orion die er met de winst vandoor ging, gevolgd door Schaijk en Juliana. Het Roosendaalse Old Stars 2 werd zesde en Old Stars 1 werd elfde. De sportiviteitsprijs ging naar 't Harde.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief