Afbeelding

Woningcorporatie aan de slag met goedkope huurwoningen

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Woningcorporatie Alwel gaat op twee locaties in Roosendaal aan de slag met nieuwbouw. Zo komen er onder andere twintig flexwoningen aan de President Kennedylaan. "De gemeente en Alwel werken hard aan meer betaalbare huurwoningen in Roosendaal. Hiervoor worden verschillende projecten gerealiseerd. Dit project is er een van", aldus vestigingsmanager Marc vand er Steen.

"Momenteel moeten woningzoekenden in Roosendaal met een dringende huisvestingsbehoefte in de goedkope sociale huursector te lang wachten op een woning naar hun keuze. Er zijn simpelweg te weinig huurwoningen in die prijsklasse beschikbaar. Mede gebaseerd op ervaringen elders in het land hebben we samen met de gemeente gekeken welke locaties in Roosendaal geschikt zijn om tijdelijk – in dit geval 20 jaar – flexwoningen neer te zetten."

Tijdelijke woning

Flexwoningen zijn kant- en klare woningen. Ze hebben een korte productietijd waardoor ze snel geplaatst kunnen worden en een lage huurprijs hebben. Als alles volgens planning verloopt worden deze woningen rond de zomer van 2019 geplaatst. "De woningen zijn voor mensen die snel betaalbare woonruimte nodig hebben. Bewoners krijgen een tijdelijke huurovereenkomst. Hierdoor blijven de woningen beschikbaar voor mensen die snel woonruimte nodig hebben."

Josephwijk

Eerder kondigde Alwel al aan om 229 nieuwe huurwoningen te realiseren in de Josephwijk. De huidige woningen zijn bijna 100 jaar oud. In de afgelopen decennia zijn de woningen een aantal keer gerenoveerd, maar uit onderzoek blijkt dat de woningen niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd. "De bouwkundige kwaliteit is op meerdere vlakken onvoldoende: de woningen zijn niet geïsoleerd en hebben vochtproblemen. Na een zorgvuldige afweging van verschillende scenario's heeft Alwel geconcludeerd dat het ontwikkelen van een plan in de richting van sloop van de huurwoningen en vervangende nieuwbouw de beste optie is." De komende jaren wordt een plan ontwikkeld samen met de bewoners en de gemeente. Naar verwachting starten de daadwerkelijke werkzaamheden in 2021.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief