Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Regenboogvlag wappert op oude Markt

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Wethouder Klaar Koenraad heeft donderdag samen met Björn Rommens van de Jongerenraad en Rick Davis van COC West-Brabant de regenboogvlag gehesen op de oude Markt in Roosendaal. Dat gebeurde in het kader van de internationale Coming Out Day.

Het hijsen van de vlag is volgens wethouder Koenraad slechts het begin. Vrijdag ondertekent zij namelijk de intentieverklaring voor een lokaal emancipatiebeleid. Met deze intentieverklaring verklaart de gemeente Roosendaal een Regenboogstad te willen zijn. Dat houdt in dat de gemeente, samen met de LHBTI-gemeenschap, beleid gaat opstellen om ervoor te zorgen dat iedereen, ongeacht ras, geloofsovertuiging of seksuele voorkeur geaccepteerd wordt in Roosendaal. Uiterlijk 1 maart 2019 moet een meerjarenplan voor Roosendaal gereed zijn.

"Met het hijsen van de vlag zijn niet meteen alle problemen opgelost", stelt ook Jongerenraadvoorzitter Björn Rommens. "Maar het geeft wel aan dat je in Roosendaal vrij bent om te zijn wie je wil zijn." Volgens Rick Davis van COC West-Brabant is het hijsen van de vlag dan ook nog steeds noodzakelijk. "Er worden ook in Roosendaal nog steeds jongeren gepest vanwege hun seksuele voorkeur. Het zelfmoordpercentage onder jongeren in de LHBTI-gemeenschap is dan ook vijf keer hoger dan bij hetero-jongeren. Ze durven zichzelf nog niet te zijn en dat moet veranderen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief