Afbeelding

Roosendaalse Reduan wint 'Gouden Stuiver' op Televiziergala

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De Roosendaalse Reduan Taha is één van de jongeren die donderdagavond de Gouden Stuiver in ontvangst mocht nemen tijdens het Televiziergala in AFAS Live. Reduan is één van de acteurs uit de jongerenserie 'De Eindmusical'. De Gouden Stuiver wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste jeugdprogramma van de Nederlandse televisie. Andere genomineerden waren Bommetje en de Viral Fabriek.

De Roosendaalse Reduan scoorde afgelopen jaar hoge ogen door zijn deelname aan The Voice Kids. Daarbij rapte hij het nummer 'Habiba' van Boef, maar daar gaf hij zijn eigen draai aan. Alle coaches draaiden hun stoelen voor de jonge Roosendaalse rapper, maar uiteindelijk moest Reduan in de battles het podium verlaten. Eerder deed hij ook al mee aan het Zapp-programma Go with the Flow, waarbij rapper en presentator Yes-R op zoek gaat naar jong raptalent. Reduan wist de show te winnen en verscheen daarom onder andere bij de Kids Top 20. Hij heeft zelfs al een echte clip opgenomen.

Eindmusical

De nieuwe scripted-reality jeugdserie De Eindmusical draait om de belevenissen van een groep 8 die in een vakantiehuis samen toewerken naar het spannende, emotionele, maar vooral swingende afscheid van acht jaar bassischool. De klas leert elkaar hierbij nog beter kennen en krijgt te maken met onderwerpen als verliefdheid, pesten en heimwee. De leerlingen worden bijgestaan door professionals als Maurice Wijnen (musical expert), Carline Brouwer (regisseur van o.a. the Bodyguard), Patrick Martens en Rein van Duivenboden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief