Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Gemeenteraad neemt maatregelen tegen Biomineralenfabriek

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeenteraad van Roosendaal heeft donderdagavond besloten om maatregelen te nemen tegen de biomineralenfabriek die SUEZ mogelijk op eigen terrein wil realiseren. De afvalverwerker kondigde donderdag aan een alternatief plan te hebben voor de biomineralenfabriek die men wil bouwen. 

Deze nieuwe ontwikkelingen zorgden ervoor dat zowel het college als de gemeenteraad meteen maatregelen wilde nemen. Wethouder Toine Theunis licht deze gang van zaken toe: "Als we nieuwe ontwikkelingen horen, spelen we daar direct op in. Zodat we ook aan zet zijn. We willen niet toekijken, maar handelen. Dat vinden we belangrijk, omdat het tenslotte om ons grondgebied en onze inwoners gaat." 

Door een zogenaamd voorbereidingsbesluit te nemen verklaart de gemeenteraad dat een herziening van het bestemmingsplan wordt voorbereid. Daarnaast heeft het gemeentebestuur meteen een verbod opgelegd voor gebruik van de gronden van Suez ten behoeve van een mestverwerkingsbedrijf. "Op deze locatie mag ook het gebruik van bestaande bouwwerken niet gewijzigd worden voor de komst van een mestverwerkingsbedrijf", aldus de gemeente. De vergunningsaanvraag voor de biomineralenfabriek op het terrein van SUEZ is echter een bevoegdheid van de provincie Noord-Brabant. In hoeverre dit besluit van de gemeente roet in het eten kan gooien, moet dus nog blijken.

Dit voorbereidingsbesluit betekent in ieder geval niet dat er sowieso geen biomineralenfabriek komt. Het genomen voorbereidingsbesluit verandert niets aan de reeds verleende omgevingsvergunning voor een biomineralenfabriek aan de overzijde van de locatie Potendreef 2. Deze kwestie ligt bij de Raad van State.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief