Het fietspad aan de Burgemeester Schneiderlaan wordt vanaf deze week aangepakt
Het fietspad aan de Burgemeester Schneiderlaan wordt vanaf deze week aangepakt

Werkzaamheden van start bij Bergsebaan en Burgemeester Schneiderlaan

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal is afgelopen maandag gestart met de werkzaamheden aan de Bergsebaan in Heerle en de vernieuwing van de fietspaden langs de Burgemeester Schneiderlaan. Beide werkzaamheden duren ongeveer 7 tot 8 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden.

De Bergsebaan tussen Wouw en Heerle zou in eerste instantie alleen een nieuwe asfaltlaag krijgen. Later werd echter toch besloten om de weg volledig opnieuw in te richten. "De Bergsebaan is een belangrijke doorgaande weg voor fietsers en bestemmingsverkeer. Daarnaast lag er vanuit bewoners en de Dorpsraad Wouw de wens om de weg ook te herinrichten", aldus de gemeente Roosendaal. Daarom worden er al geruime tijd gesprekken gevoerd met de omwonenden. Het uiteindelijke ontwerp is fietsvriendelijker en heeft als verkeersremmende maatregelen een aantal drempels. Het werk wordt in twee fases uitgevoerd. "De werkzaamheden aan het eerste deel, vanaf Wouw tot aan het onbemande tankstation, zullen ongeveer 4 weken in beslag nemen. Voor het tweede deel, vanaf het tankstation tot aan het spoor, staan ongeveer 3 weken gepland." Aanliggende bedrijven en bewoners ondervinden op deze manier zo min mogelijk last van het werk.

Fietspaden

Aan de Burgemeester Schneiderlaan worden de fietspaden vernieuwd. "In het verleden zijn regelmatig opknapwerkzaamheden aan de Burgemeester Schneiderlaan uitgevoerd. De wortelopdruk is nu zo ernstig dat er besloten is om de fietspaden opnieuw aan te leggen", aldus de gemeente. Het fietspad aan de noordzijde wordt een beetje opgeschoven waardoor de bomen meer ruimte krijgen. Dit is aan de zuidzijde niet mogelijk, maar er worden wel aan beide kanten wortelschermen aangelegd ter voorkoming van wortelopdruk. "Verder worden de tegels van het voetpad opnieuw gelegd. De aanleg van het fietspad aan de noordzijde duurt ongeveer 3 weken, van de zuidzijde ongeveer 4 weken. We beginnen in de herfstvakantie eerst aan de noordzijde om de overlast voor de scholieren zo min mogelijk te laten zijn."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief