Afbeelding

ColSensation levert 365.263 euro op voor het goede doel

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De zevende editie van ColSensation heeft een recordbedrag opgeleverd van maar liefst 365.263 euro. Dat heeft de organisatie vrijdagavond bekendgemaakt tijdens een speciaal eindfeest.

Op 14 september beklommen zo'n driehonderd deelnemers zowel fietsend, als wandelend en hardlopend de Mont Ventoux en dat allemaal met maar één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel. In aanloop naar het evenement werden door de deelnemers talloze acties georganiseerd om zoveel mogelijk donatiegelden in te zamelen. "Van rommelmarkten, koekenverkoop, en bingo-avonden tot trainingsweekenden en verkoop van zelfgemaakte spullen, zoals bijvoorbeeld armbandjes. Dit alles heeft geresulteerd in dit prachtige bedrag", aldus de organisatie.

Stichting Team Doelbewust is in 2012 gestart met de ColSensation om een bijdrage te leveren aan onderzoek naar en genezing van kanker en verbetering van leven voor kankerpatiënten. De opbrengst van ColSensation gaat dan ook voor 25 procent via het KWF naar een onderzoek naar de rol van DNA-optuiging bij (het ontstaan van) kinderhersenkanker. Nog eens 25 procent gaat via KWF naar een onderzoek om immunotherapie effectiever te maken. In totaal gaat nog eens vijftigduizend euro via Stichting Team Doelbewust naar regionale kankergerelateerde goede doelen. Het overige deel gaat naar andere onderzoeken binnen KWF Kankerbestrijding. Meer informatie te vinden op de website www.colsensation.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief