Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Geen besluit over jaarlijks terugkerende verjaardag

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Burgemeester Niederer vindt het nog te vroeg om een besluit te nemen over een terugkerende verjaardag voor de stad Roosendaal.

Kees Verstraten (VVD) stelde voor om jaarlijks of tweejaarlijks de datum 5 november, als zijnde de geboorte van Roosendaal, te vieren. De burgemeester laat weten dat hij positief staat tegenover het idee, maar hij wil eerst dit feestjaar evalueren. "Wij willen eerst het feestjaar evalueren en ook één en ander bezien in het kader van het nieuwe Citymarketingbeleid. Daarbij willen we nadrukkelijk ook het comité 'Herdenken en Vieren' betrekken. Want dit comité ondersteunt en/of organiseert onder voorzitterschap van de burgemeester jaarlijks al een aantal activiteiten."

Daarnaast stelde Verstraten voor om de dorpen hierbij te betrekken, maar of dat gaat lukken durft de burgemeester niet te zeggen. "Zoals bekend heeft ieder dorp zijn eigen 'verjaardag' en leeftijd. De relatie met 5 november en de dorpen ontbreekt derhalve. De vraag is dan ook of er voldoende draagvlak in de dorpen is voor een activiteit op 5 november."

[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief