Afbeelding
Foto: HHS - Pixelio

Vier jaar cel voor neerschieten 40-jarige Roosendaler in Breda

Door: Guus Arnouts Politie

BREDA/ROOSENDAAL - De 29-jarige Sia T. kreeg donderdag van de rechtbank een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar opgelegd. Op 26 juni 2017 schoot T. een 40-jarige Roosendaler aan de Oranjeboomstraat in Breda in zijn buik. De uit Afghanistan afkomstige T. is daarmee schuldig bevonden aan poging tot doodslag. 

De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar al langere tijd en zouden ruzie hebben gehad op de dag voor het incident waarbij meerdere personen betrokken waren. Het slachtoffer zou daarbij een opmerking over T. zijn moeder hebben gemaakt.

Uitpraten
De volgende dag spraken de mannen in de Oranjeboomstraat af om de ruzie uit te praten. Weer ging het mis, er ontstond wederom ruzie en deze keer trok T. een pistool en schoot het slachtoffer daarmee in zijn buik. T. sloeg op de vlucht en het slachtoffer meldde zich even later bij het ziekenhuis en deed aangifte. 

T. moet naast zijn celstraf een schadevergoeding van 4000 euro betalen aan het slachtoffer. Hoewel het Openbaar Ministerie (OM) zes gevangenisstraf eiste, oordeelde de rechter anders. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief