Afbeelding

GroenLinks wil goedkoop buskaartje voor het weekend

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - GroenLinks-raadslid Christian Villée wil dat Roosendaal net als Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg het Stadskaartje introduceert om goedkoop met de bus te reizen.

De drie grote steden introduceerden onlangs een nieuw vervoerbewijs waarmee je voor slechts 3 euro op zaterdag of zondag één dag onbeperkt kan reizen in de stad. Met dit zogenaamde Stadskaartje mag je ook twee kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 11 jaar gratis meenemen. "Met dit kaartje wordt het aantrekkelijker gemaakt om met de bus een bezoek te brengen aan de stad; goed voor de portemonnee én goed voor het milieu. Helaas wordt dit nieuwe vervoersbewijs niet in Roosendaal geïntroduceerd", aldus Villée. Een gemiste kans volgens het raadslid, onder andere voor gezinnen en inwoners die financieel gezien minder te besteden hebben. Maar ook voor toeristen en andere bezoekers van de gemeente Roosendaal is het een gemiste kans.

"Dit nieuwe vervoersbewijs kan goed bijdragen aan een duurzame en betaalbare verbinding tussen de binnenstad en outletcentrum Rosada", stelt Villée. Daarnaast stelt hij meteen voor om dan wel de bushalte te verplaatsen naar een plek tussen de ingang van Rosada en het zwembad De Stok. Christian Villée wil nu van de wethouder weten of het Stadskaartje ook in Roosendaal geïntroduceerd kan worden. Daarnaast wil hij weten hoe het college tegenover zijn voorstel staat om de bushalte te verplaatsen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief