Jeroen Molenaar is het middelpunt van de feestvreugde nadat hij 2-0 heeft gescoord. FOTO ARTHUR VERBRAAK Foto: Arthur Verbraak

RBC wint topper van Roosendaal

ROOSENDAAL - RBC heeft uitstekende zaken gedaan in de Derde Klasse A. In de topper tegen Roosendaal werd met 3-0 gewonnen door de ploeg van trainer-coach Henk Vos. Via een strafschop van Anwar Tarfit kwam RBC in de eerste helft op voorsprong. Het bleef lang spannend, maar een kleine tien minuten voor tijd bracht Jeroen Molenaar de stand naar 2-0, waarna Marouane Hamdoune in de blessuretijd het duel definitief in het slot gooide: 3-0.

Bij RBC waren twee wijzigingen aangebracht ten opzichte van vorige week tegen Clinge (1-2 winst). Mike Schalk nam de plek over van Huub Schuit als rechtsback. Adnane Samra begon ook in de basis ten faveure van Mujib Yaqoubi. Samra moest de afgelopen vijf wedstrijen aan de kant blijven vanwege een opgelopen rode kaart tegen VVR (1-0 winst).

De thuisploeg begon voortvarend aan het duel. Levy Schotel pikte een bal net buiten de zestien op en leek zo op de keeper af te kunnen lopen, maar probeerde de meegelopen Randy Elst te bereiken. Zijn pass werd echter onderschept. Daarna speelde het duel zich vooral op het middenveld af. Roosendaal hanteerde de lange bal van achteruit en RBC speelde compact en gaf geen kansen weg. De enige keer dat doelman Joeri Leest in de eerste helft moest ingrijpen was op een schot uit de tweede lijn die hij als corner kon verwerken.

RBC was vooral gevaarlijk via de flanken, maar de laatste pass was steeds niet zorgvuldig. Na ruim een half uur kwam de thuisploeg op voorsprong. Een snel genomen vrije trap van Anwar Tarfit bracht Samra in stelling die alleen met een overtreding tot stoppen gedwongen konden worden. Tarfit ging achter de bal staan en schoot de 1-0 binnen. Daarna nam RBC het initiatief over en kreeg ook enkele kansen. Schotel vuurde een schot af, maar die kon gekeerd worden en even later leek Samra de Roosendaalse ploeg op 2-0 te zetten toen hij goed wegdraaide bij zijn tegenstander, maar ook zijn inzet leverde geen doelpunt op.

In de tweede helft bleef de ploeg van trainer-coach Vos geconcentreerd spelen en keeg in het eerste kwartier na rust kansen om de score uit te breiden. Samra schoot na een weergaloze actie huizenhoog over en naast, Elst werd net op tijd geblokt voordat hij kon uithalen alleen voor de goalie en de ingevallen Mujib Yaqoubi zag zijn inzet na een corner met een hard schot voor de doellijn gered worden.

Doordat RBC geen afstand van Roosendaal nam bleef het spannend voor de 750 toeschouwers. Roosendaal bracht met Siebe Pal en Tom van der Borst nieuwe aanvallers in, maar het centrum van de thuisploeg onder leiding van Quincy Schouten bleef fier overeind. Doordat de stadsgenoot steeds meer risico nam kwam er steeds meer ruimte voor de RBC-aanvallers. Acht minuten voor tijd viel dan ook de verdiende 2-0. Molenaar kwam mee naar voren, werd aangespeeld door Tarfit die op zijn beurt Elst wist te bereiken. De aanvalsleider bracht met een voorzet de bal bij de tweede paal weer bij Molenaar die met een tergend langzame kopbal in de verre hoek zijn eerste competitietreffer van RBC liet noteren (zie foto).

Roosendaal kreeg na de 2-0 de eerste echte grote kans op de aansluiting, maar doelman Leest wist met een ultieme redding een tegentreffer te voorkomen. In een counter van RBC werd het uiteindelijk in de blessuretijd ook nog 3-0. Linksback Hamdoune werd vanuit het middenveld gelanceerd, zag geen ploeggenoten in zijn buurt om de bal af te geven en schoof de bal in de korte hoek zelf binnen, 3-0.