Foto: Gemeente Roosendaal

Zorgaanbieders versterken samenwerking

ROOSENDAAL - Zo'n zeventig verschillende zorgorganisaties en - instanties kwamen afgelopen week samen in het Mariadal om de onderlinge samenwerkingen te versterken.


De bijeenkomst was opgezet door de gemeente Roosendaal om vrijwilligers en professionals uit het zogenaamde 'voorliggende veld' samen te brengen. "Het is duidelijk dat we elkaar nodig hebben en dat samenwerken ons allemaal op een hoger niveau brengt. Zo kunnen we elkaar bijvoorbeeld gebruiken om ideeën bij elkaar te toetsen en kennis te delen", aldus wethouder Inge Raaijmakers. Het is volgens de gemeente immers duidelijk dat op het gebied van de zorg in Roosendaal uitdagingen bestaan, die de gemeente niet in haar eentje kan en wil aanpakken.

Met de bijeenkomst wilde de gemeente vrijwilligers en professionals samenbrengen om elkaar te leren kennen. "Om meer kennis met elkaar te delen. Om elkaar te stimuleren. Om elkaar te betrekken bij de stappen die nodig zijn om het zorgaanbod voor onze inwoners te verbeteren." In groepjes gingen de aanwezigen dan ook in gesprek over thema's, zoals jeugd, geestelijke gezondheidszorg, ouderen en veranderingen die nodig zijn. "Per thema werd een terugkoppeling gegeven over de top drie opvallendste dingen die aan de tafel waren besproken." Over een half jaar komen de deelnemers opnieuw bij elkaar komen en bekijken welke concrete stappen er ondertussen gemaakt zijn. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief