Max, Joey, Ricky, Gerry, Joey, Lars, Aglaia, Iris, CJ, Yanniek, Tina, Robin, Sarah, Annabel, Merlijne, Lieke. FOTO CLAUDIA
Max, Joey, Ricky, Gerry, Joey, Lars, Aglaia, Iris, CJ, Yanniek, Tina, Robin, Sarah, Annabel, Merlijne, Lieke. FOTO CLAUDIA Foto: Claudia

Karatestage Tina Bellemans en Robin Huijer

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Zaterdag 10 november werd er in Tongerlo (B) een karatestage gegeven. Elk jaar is er aandacht voor één of meerdere kata’s die uitgelegd wordt in de kata-, bunkai- en kumite vorm, hierdoor leren karateka’s waarom de kata zo gedraaid wordt en hoe ze het kunnen toepassen. Deze keer werden de 3 Tekki’s uitgelegd.

Tina Bellemans (4e Dan) en Robin Huijer (6e Dan) waren de sensei’s die hun kennis hebben gedeeld voor geïnteresseerden karateka’s.

Van karateschool Karate-do Archida waren er maar liefst 14 karateka’s afgereisd naar Tongerlo om deze leerzame stage te volgen. De karateka’s zijn: C-J Goossens, Lieke van Overveld, Annabel de Bont, Sarah Wessels, Lars Hopstaken, Iris Leijnse, Aglaia van de Water, Yanniek Rijndorp, Joey Claassen, Merlijne de Doelder, Max de Pijnier, Joey van Strien, Ricky Rockx en Gerry Claassen.

‘s Ochtends waren er maar liefst 110 karateka’s aanwezig in totaal. Deze grote opkomst zorgde een flinke uitdaging voor Tina en Robin om iedereen zo goed mogelijk uitleg te geven van de Tekki Shodan en Tekki Nidan. Met een dosis humor en perfecte afstemming op elkaar wisten Tina en Robin de karateka’s op een leuke manier de Tekki’s aan te leren.

‘s Middags was het iets rustiger er waren 87 deelnemers om het middagprogramma te volgen. Ondanks de kleiner groep bleef het een interessante uitdaging voor Tina en Robin om zo goed mogelijk Tekki Sandan uit te leggen. Beide Tekki’s van het ochtendprogramma werden ook doorgenomen om de karateka’s te testen. Zelfs ’s middags wisten Tina en Robin de karateka’s een zeer leerzame en interessante middag te geven. Voor de aanwezige karateka’s was het een bijzondere leuke dag.

Wij willen beide sensei’s bedanken voor hun inzet en toewijding naar karate en de karateka’s. Verder zijn wij bijzonder trots dat er van Karate-do Archida zoveel karateka’s aanwezig waren. Wij willen hun en hun ouders en of grootouders bedanken voor hun inzet, leergierigheid, geduld en toewijding. Het is altijd mooi om te zien dat de karateka’s zoveel passie laten zien op zo’n dag.

Nieuwsgierig geworden? Bel dan naar Eduwin Rockx 06-30538276 of kijk op www.archida.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief