Afbeelding
Foto: Google Maps

Nieuwe vrijwilligers voor dorpshuis De Schalm

Door: Remko Vermunt Algemeen

HEERLE - Een speciale bijeenkomst heeft een hoop aanmeldingen opgeleverd voor het bestuur van dorpshuis De Schalm. Dat laat voorzitter Cees Luijsterburg weten.

Het dorpshuis luidde onlangs de noodklok. Het bestuur bestaat al jaren uit drie vrijwilligers, maar de druk werd te groot. Zoektochten naar nieuwe vrijwilligers leidde tot niets en daarom werd aangeklopt bij de gemeente Roosendaal. Als er op korte termijn geen nieuwe vrijwilligers gevonden zouden worden, zou sluiting van het dorpshuis de vervolgstap zijn. Daarom werd in samenwerking met de gemeente een speciale bijeenkomst gehouden én met succes. "Het is boven verwachting gegaan", vertelt Luijsterburg. "Er was een behoorlijke opkomst, meer dan verwacht, en een aantal potentiële kandidaten hebben zich gemeld."

Luijsterburg heeft goede hoop dat daarmee het voortbestaan van het dorpshuis is gered. "Om tot een goede bestuurlijke verdeling te komen hebben we zes of zeven bestuursleden nodig. We zijn op dit moment met z'n drieën, maar met de nieuwe aanmeldingen erbij zitten we op tien of elf leden. Je ziet vaak dat er in de loop van de tijd nog mensen afhaken, maar we pakken het heel rustig aan." De nieuwe kandidaten worden niet voor de leeuwen gooien. Ze kunnen eerst even proeven aan het bestuurlijke deel én ze krijgen als ze echt geïnteresseerd zijn ook een cursus. "We willen niet over een jaar weer voor dit probleem staan, we hopen op een structurele oplossing."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief