Afbeelding

Gemeente gaat strijd aan met malafide autoverhuurbedrijven

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Autoverhuurbedrijven worden aan banden gelegd, inbrekers worden zwaarder gestraft en carbidschieten wordt verboden. Dat staat in de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordering (APV) van de gemeente Roosendaal.

De gemeente Roosendaal wil malafide autoverhuurbedrijven in de gemeente gaan aanpakken. "Er zijn verhuurbedrijven die geprepareerde auto's verhuren met verborgen ruimtes om wapens, geld en drugs in op te slaan", aldus de burgemeester. Daar wil de gemeente een einde aan maken. Op dit moment hoef je geen vergunning te hebben om een autoverhuurbedrijf te starten, maar daar komt met de nieuwe APV verandering in. Daarnaast krijgt de gemeente met de nieuwe APV de mogelijkheid om controles uit te voeren in deze branche. In de toekomst wil de gemeente ook nagelstudio's, kapperszaken en bijvoorbeeld belwinkels gaan controleren.

Ook nieuw in de APV is het verbod op carbidschieten. Begin dit jaar kwamen hierover klachten binnen van bewoners. "Hiervoor hadden we tot nu toe nog geen beleid, maar we hebben geconstateerd dat het schieten met carbid niet wenselijk is." Daarom is besloten om carbidschieten te verbieden, maar er is wel één uitzondering gemaakt. Op oudjaarsdag mag vanaf 10.00 tot 02.00 uur wel met carbid geschoten worden in het buitengebied.

Als laatste worden inbrekers strenger beboet. Wie gereedschap in z'n auto heeft liggen om in te breken, kan nu al een boete ontvangen. Wie nog eens gepakt wordt, kan een zogenaamde last onder dwangsom opgelegd krijgen van 2.500 euro oplopend tot 10.000 euro.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief