Vlnr Joram,Toine, Dylan, trainer Django, Tico en Bas. FOTO KARIN BROUWERS
Vlnr Joram,Toine, Dylan, trainer Django, Tico en Bas. FOTO KARIN BROUWERS Foto: Karin Brouwers

Goed begin voor turners van Dynamo

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Afgelopen zondag werd in Nijmegen het NK teams gehouden. Voor Dynamo-Roosendaal hadden Dylan Schuurbiers, Joram Brouwers, Tico van der Horst, Bas Wijnsma en Toine Hemelaar zich 2 weken geleden hiervoor geplaatst. In de kwalificatie werden zij tweede maar dit geeft geen garanties voor een volgende ronde.

Tijdens deze finale mogen steeds 3 turners de oefening doen en tellen ook al deze scores mee. De heren begonnen op toestel voltige en hierop lieten Bas,Tico en Joram zien dat zij dit toestel goed beheersen, de eerste 3 hoge cijfers waren binnen. Daarna waren de ringen aan de beurt met Toine, Bas en Joram, ook hier wederom een goed punten totaal, waarna sprong volgde. Dit toestel was voor Tico, Toine en Bas een goed te nemen hindernis naar de volgende mooie score. Op brug mochten Joram, Toine en Bas weer aan de bak, ook hier werden de oefeningen beloond door de jury met een hoge score.

Intussen was bij de meegereisde fans de spanning te snijden, de heren bleven in de hoogste regionen meedraaien maar welke plaats het zou worden was erg onzeker. Bij het vijfde onderdeel rekstok zouden Dylan, Bas en Tico hun oefening draaien, maar op het laatste moment nam Joram nog Tico zijn plaats in. Ondanks dat toch nog een mooie score. Toen kwam daar het laatste onderdeel vloer. Hieraan deden Bas, Toine en Dylan mee, ondanks een klein foutje en dus ingehouden adem bij iedereen resulteerde dit wederom in een fantastisch punten totaal. De heren zijn Nederlands Kampioen! Een mooier begin van het nieuwe turnseizoen kunnen zij zich niet wensen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief