Uitstel voor megadistributiecentrum op terrein Philips

ROOSENDAAL - De ontwikkelaar van het distributiecentrum Campus A58 op het terrein van Philips gaat de verleende omgevingsvergunning intrekken. Dat laat wethouder Cees Lok weten op vragen van de Roosendaalse Lijst.


Logistics Capital Partners maakte in 2016 bekend de 21 hectare grond aan de Zwaanhoefstraat te kopen waar de Philipsfabriek heeft gestaan. Op het terrein moet een megadistributiecentrum verrijzen dat zich richt op de opslag van consumptiegoederen die via het internet worden verkocht. Bij de aanvraag van de omgevingsvergunning kwamen echter 168 bezwaren binnen. Nu de omgevingsvergunning wordt ingetrokken, komen ook de officiële bezwaren te vervallen. "Uiteraard blijven wij wel in gesprek met de bezwaarmakers op het moment dat de ontwikkelaar een nieuwe aanvraag om omgevingsvergunning zal indienen", stelt wethouder Cees Lok.

De Roosendaalse Lijst stelde vragen over de campus omdat omwonenden zich zorgen maken over de verkeersoverlast. Daarvoor zijn in ieder geval oplossingen in de maak. "Er zijn aanpassingen aan de Leemstraat (verbreding) en de afrit van de A58 (rotonde) in gang gezet om het verkeer van en naar de Borchwerf beter te faciliteren." De ingang van Campus A58 komt aan de JF Vlekkestraat, zodat vrachtverkeer in principe gebruik zal maken van de wegen op het bedrijventerrein. De ontwikkelaar zorgt zelf voor extra ingangen voor de werknemers, zodat het verkeer wordt verspreid.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief