Foto: Politie Roosendaal

Masturberende man betrapt tijdens grootschalige grenscontrole

NISPEN/ESSEN - Zo'n zestig opsporingsambtenaren hebben donderdagmiddag en - avond een grootschalige grenscontrole gehouden. Dit gebeurde op drie grenslocaties, namelijk Schijf/Horendonk, Wuustwezel/Rijsbergen en Essen/Nispen. Daarbij werd onder andere een masturberende man in een auto aangetroffen, maar er werden ook twee inbrekers op heterdaad betrapt in Kalmthout.


Tijdens de grenscontrole werd er samengewerkt door verschillende Nederlandse politieteams en vanuit België schoven de politie, douane en de voedselautoriteit aan. Gezamenlijk gingen zij aan de slag met woninginbraken, overvallen, straatroven en vergaarden informatie op het gebied van ondermijning. Het team bestond voor een groot deel (twintig) buitengewoon opsporingsambtenaren. Zij kwamen behoorlijk wat zaken tegen op deze dag, waaronder een tent van een zwerver in het Mastbos. In de tent werden een kleine hoeveelheid hennep en enkele keukenmessen aangetroffen. Dit is door de gemeente Breda opgeruimd. Verder drie afvaldumpingen; een motorcrosser in het bos die niet meer achterhaald kon worden; een controle op het gebied van de jachtwet; een controle op het gebied van de visserijwet; twee keer vuurwerkoverlast; een rijverbod; de masturberende man; diverse processen-verbaal voor het niet goed aanbieden van huishoudelijk afval; processen-verbaal voor het fout parkeren en processen-verbaal voor het alcohol nuttigen op verboden gebied.

Politie

De politie schreef daarnaast een aantal bekeuringen uit voor verkeersovertredingen, waaronder het niet dragen van een autogordel, een kind niet goed vervoeren in een auto en enkele defecte koplampen. "Als klap op de vuurpijl werd op heterdaad een woninginbraak ontdekt in Kalmthout. Een gemengde politie-eenheid trof twee mannen aan, welke zij wilden controleren. Hierbij zetten zij het op een lopen. Omdat de politie in grote getale aanwezig was, kon de omgeving worden afgezet. Ook werd een politiehond ingezet. Hierbij werd een man aangehouden. De zoekactie naar de tweede man werd voortgezet, waarbij assistentie werd geleverd door de helikopter van de federale politie. Rond middernacht werd de tweede inbreker in Kalmthout aangehouden." 

Samenwerking

Dré van Roomen van het politieteam Roosendaal is trots op de brede samenwerking : "Criminaliteit stopt niet bij de grens. Daarom hebben we op zo'n brede schaal samenwerkt. Dit heeft ook weer positieve effecten in de toekomst. Die twee inbrekers hadden duidelijk de verkeerde dag uitgekozen. Door onze gemengde actie hadden we natuurlijk een enorme slag- en heterdaadkracht. Binnen no-time stond de hele wijk dicht met tientallen Belgische en Nederlandse politiemensen. Een prachtige samenwerking." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief