De jongerensociëteit trok veel middelbare scholieren
De jongerensociëteit trok veel middelbare scholieren (Foto: )

't KROS komt nog één keer samen

ROOSENDAAL - Er komt een speciale reünie voor de Stichting Jongerensociëteit 't KROS. Drie oud-bestuursleden (Marcel Schoones, Roland Vrenken & René Reijnders) en twee oud-bezoekers (Carola & Jos Lambregts) hebben de handen ineen geslagen om een reünie te houden voor álle oud-medewerkers en bezoekers uit die tijd.


"We hadden het plan. We waren zelf enthousiast en we hadden een datum, 18 mei 2019. Verder waren we twee weken geleden nog niet", vertelt oud-bestuurslid en mede-organisator René Reijnders. "Daarnaast hadden we vooral vraagtekens over hoe groot de belangstelling voor een reünie zou zijn? En omdat het aantal aanmeldingen uiteindelijk bepaalt welke locatie het meest geschikt is, zijn we dus maar gewoon 'in het diepe gesprongen'."

Olievlek

Het vijftal startte met een Facebookpagina en er werd een e-mailadres aangemaakt, waarmee mensen zich konden aanmelden. Het idee voor een reunie werd via social media verspreid. "Nou dat hebben we geweten. Binnen de kortste keren waren de eerste reacties al binnen en werd het bericht volop gedeeld en verspreid." De initiatiefnemers kregen heel veel positieve reacties. "De complimenten aan ons adres dat wij het initiatief hadden genomen, maar ook warme herinneringen aan die tijd. En we zagen dat er meteen een olievlek ontstond. Mensen stuurden de link door naar oude bekenden en we zagen overal oproepen om vooral te komen." Voor de organisatoren is de reünie dan ook eigenlijk al een succes. "De lol om herinneringen op te halen en weer eens samen iets te organiseren is het eerste succes. De reacties die nu binnenkomen het tweede succes. De reünie zelf moet het volgende succes worden."

Alternatief

De stichting Jongerensociëteit 't KROS vormde van 1978 tot 1986 een goed alternatief voor de Damstraat én voor de Molenstraat. De Sociëteit werd volledig gerund door vrijwilligere medewerkers tussen de 18 en 24 jaar. Aan het begin liep het als een trein. Van heinde en verre kwamen middelbare scholieren uit Roosendaal en omgeving naar 't KROS. Het was dé plaats die garant stond voor veiligheid en vooral gezelligheid! Tevens was het een plaats waar je ongedwongen kon genieten van te gekke muziek. Naast optredens van The Nits, Rousers, The Scene (met Thé Lau), Poison Ivy, De Veulpoepers & Klein Orkest (o.a. Harrie Jekkers – Oh Oh Den Haag) traden ook vele lokale bands op; te denken aan Silence, Venco & natuurlijk McAnthony (Toon van Dodewaard).

Aanmelden

Aanmelden voor de reünie kan via krosreunie2019@hotmail.com of via de Facebookpagina "krosreunie2019". De definitie datum en locatie worden waarschijnlijk begin 2019 bekendgemaakt. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief