Dames 1 Hockeyteam Pelikaan
Dames 1 Hockeyteam Pelikaan (Foto: RHMC de Pelikaan archief)

Dames 1 van Pelikaan door naar volgende ronde in de Silver Cup!

ROOSENDAAL – Het dameshockeyteam Dames 1 is door naar de vijfde ronde in de Silver Cup. Ze speelden vrijdagavond 23 november 2-2 tegen Dordrecht maar wonnen op overtuigende wijze de shoot-outs. De heren verloren van Goirle in de vierde ronde maar zetten alles op alles om na de winterstop weer te scoren in de competitie. Technisch manager Rogier Gütlich heeft hier alle vertrouwen in.


"De laatste jaren timmeren we goed aan de weg", aldus Rogier. "De heren zijn vorig jaar gepromoveerd naar de tweede klasse en spelen voor klasse behoud. Het damesteam zet alles op alles om ook spoedig naar de tweede klasse te promoveren."

Tophockey commissie
De vijf leden van de zogeheten Tophockey commissie (Pieter de Bot, Jack Martens, Roel Elshout, Carlo van den Biggelaar en Rogier Gütlich) doen er alles aan om de vereniging te voorzien van kwalitatief goede trainers, coaches en scheidsrechters. "Maarten Drent en Kamiel Mallens zijn onze trainers voor Heren 1. Zij komen beiden uit Breda en brengen veel kennis en ervaring met zich mee", legt Rogier uit. Ook de scheidsrechters Timothy van de Scheun en Melanie Mathijssen groeien mee naar het prestatieve niveau dat de Tophockey commissie nastreeft. Zelf is Rogier trainer van Dames 1, samen met zijn assistent-trainer Eric Willems werkt hij al ruim vier jaar met dit team. Rogier heeft zelf op hoog niveau gehockeyd bij hoofdklasse club Oranje-Zwart in Eindhoven.

Jeugd
"Het leuke is dat de leden van de Heren 1 en Dames 1 weer de jeugd trainen. Zo geven we kennis en ervaring door binnen onze club en groeien we elk jaar." Pelikaan heeft ongeveer 1.000 leden, dat is behoorlijk wat. Hoe jonger je start met hockeytraining des te beter je kan worden. "Het is niet net als met voetbal, wat menigeen op straat speelt en dus dagelijks oefent aan baltechniek." De club heeft meer meisjesteams dan jongensteams, maar jongens C1 is onlangs geplaatst voor de Inter District Competitie (IDC).

Sfeer
RMHC de Pelikaan is één grote familie. Vele leden en oud-leden zijn commissielid en ook veel ouders zijn actief. "Er staan altijd vele ouders langs de lijn om te kijken en hun kinderen aan te moedigen. Het belangrijkste is dat iedereen plezier heeft in het spel. Dat staat echt bovenaan! Daarnaast stellen we steeds reële doelen", aldus Rogier. Alle trainers en coaches dienen op een leuke manier met hun team om te gaan, zodat er een goede balans is tussen prestatief spelen en spelplezier. "Niemand zit lang op de bank, iedereen kan onbeperkt doorwisselen dus alle leden van een team komen voldoende aan bod." Sinds kort heeft Pelikaan ook een nieuw team: de jong senioren. Hier spelen jongeren van 18 tot 22 jaar recreatief hockey, voordat ze straks doorstromen naar andere senioren teams.

Toekomst
Pelikaan heeft al enkele toppers geleverd aan diverse topcompetities: Anne Eijsbouts en Floris Suijkerbuijk spelen bij BHV Push in Breda. Ook de recente prestaties in de KNHB bekercompetitie bevestigen dat Pelikaan steeds dichter bij hun prestatieve doelstellingen komt.

Elles Jansen


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief