Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Warm welkom voor Bij Bosshardt

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De fractie van ChristenUnie Roosendaal heeft afgelopen donderdag een bezoek gebracht aan Bij Bosshardt. Fractievoorzitster Karen Suijkerbuijk-Ader kwam natuurlijk niet met lege handen. "Ik heb een taart bij me, want zoals we allemaal weten: eten verbindt mensen. En dat is ook precies wat jullie hier doen."

Bij Bosshardt is een initiatief vanuit het Leger des Heils dat sinds kort zijn intrek heeft genomen in het pand aan de Lindenburg 87a. "Op 19 november hebben we onze deuren opengezet, maar de officiële opening volgt begin volgend jaar", vertelt projectleider Marco Oudshoorn. Toch kon Karen niet wachten met de stichting welkom heten in Roosendaal. "Wij zijn zo blij dat jullie je hier hebben gevestigd. Ik ben zelf opgegroeid in de Langdonk, dus ik ken de wijk en er gebeurt hier heel veel." Karen heeft altijd de wens gehad om de binnenkern van Langdonk en de buitenrand met elkaar te verbinden. "Dat jullie nu deze wijk hebben uitgekozen om de mensen met elkaar te verbinden, dat is heel fijn. Bij Bosshardt is een gezellige ontmoetingsplek waar een ieder zich welkom mag voelen. Een mooie aanvulling in onze samenleving.”

Concept

Bij Bosshardt is ontstaan als idee bij Majoor Bosshardt. Zij had als wens dat er in iedere buurt een soort huiskamer zou openen, waar bewoners met elkaar in verbinding kunnen komen. "En dat is precies wat we hier doen", vertelt Oudshoorn. "Op de eerste dag hebben we gewoon de deuren opengezet en vijf minuten later zaten er mensen met elkaar te kletsen. Inmiddels hebben we zelfs al een paar 'vaste klanten'." Er is dan ook geen vooropgezet plan. "We luisteren naar de behoefte vanuit de inwoners. We hebben natuurlijk wel nagedacht over de inrichting en er werken mensen die goed opgeleid zijn, maar de daadwerkelijke invulling van de week is nog niet bepaald." Bewoners kunnen zelf binnenlopen en aangeven waar behoefte aan is. Zo is er bijvoorbeeld op initiatief van een bezoeker al een sjoelcompetitie gehouden.

Verbindingen

"Inmiddels zijn er in heel Nederland al zo'n veertig Bij Bosshardt's", vertelt Oudshoorn. "Je ziet dat daar hele mooie verbindingen ontstaan en leuke ideeën worden geopperd om de wijk of de stad beter te maken. Maar ook om eenzaamheid of armoede tegen te gaan in de buurt." Volgens Karen vormt Bij Bosshardt dan ook de lijm tussen bewoners, maar ook tussen organisaties. "Jullie zitten natuurlijk op een bijzonder pleintje met ook de Broedplaats en het Werkatelier." Volgens Oudshoorn zijn de eerste gesprekken met deze organisaties dan ook al geweest. "We zijn al aan het bekijken of we gezamenlijke activiteiten op kunnen zetten."

Bij Bosshardt is iedere maandag tot en met donderdag open van 10.00 tot 13.00 uur en op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. "We hopen daarmee ook kinderen te trekken, want iedereen is welkom. Jong, oud, allochtoon of autochtoon en gelovigen en niet-gelovigen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief