huishoudelijke-hulp-1
huishoudelijke-hulp-1

Dienstencheques voor grotere doelgroep beschikbaar

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De dienstencheques van de gemeente Roosendaal komen vanaf 1 maart 2019 ook beschikbaar voor inwoners zonder WMO-indicatie.

De dienstencheques zijn in 2015 in het leven geroepen om mensen mét WMO-indicatie de ruimte te geven om extra huishoudelijke hulp in te schakelen. Voor slechts vijf euro komt de huishoudelijke hulp langs om bijvoorbeeld te helpen bij het doen van boodschappen of hulp bij de administratie.

Dit bedrag wordt door de gemeente Roosendaal aangevuld met nog eens 17,50 euro. De gemeente Roosendaal heeft nu echter besloten om de dienstencheques ook beschikbaar te stellen voor kwetsbare inwoners. "Dat kan variëren van een alleenstaande moeder met twee kinderen voor wie het even te veel is, maar ook een 70-jarige man die opeens voor zichzelf moet koken."

Nieuw is ook dat er een samenwerking is aangegaan met het ROC. De studenten gaan voor een groot deel de taken van deze dienstencheques op zich nemen. De studenten krijgen hierdoor meteen de kans om ervaring op te doen in de praktijk en dat is ook voor de huidige aanbieders van thuiszorg fijn, omdat de studenten zo makkelijker kunnen doorstromen naar het werkveld. De cheques zijn vanaf 1 maart verkrijgbaar via WegWijs Roosendaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief