politie-7-foto-addo-sprangers
politie-7-foto-addo-sprangers

Fransen aangehouden met tientallen duizenden euro’s in auto

Door: Peter Houtepen Politie

ROOSENDAAL - De politie heeft maandagavond op de Leemstraat in Roosendaal twee mannen uit Metz (Frankrijk) aangehouden nadat in de auto waarin zij zich bevonden een aanzienlijk geldbedrag was gevonden.

Het voertuig trok rond 23.00 uur de aandacht van surveillerende agenten omdat deze veel te snel door de bebouwde kom reed. Op de Leemstraat wordt een stopteken gegeven voor een algemene controle.

Na de controle van de papieren volgde de vraag wat de mannen op zo'n laat tijdstip in een verlaten industriegebied deden. Het antwoord riep nog meer vragen op, want de mannen bleken onderweg te zijn naar de Randstad. Omdat het industriegebied geheel niet op deze route lag, werden de mannen verzocht om uit de auto te stappen.

De bijrijder bleek een flinke som geld op zak te hebben. Ook in de auto werden diverse pakketten met contant geld gevonden. Omdat de mannen hiervoor geen aannemelijke verklaring konden geven, werden ze aangehouden op verdenking van witwassen. Het gaat om tientallen duizenden euro's.

De verdachten (25 en 37 jaar) zijn voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar een politiecellencomplex.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief