Keep-Fit'70 1 - ZKV 1. FOTO C. VILLEE
Keep-Fit'70 1 - ZKV 1. FOTO C. VILLEE Foto: C. Villee

Keep-Fit'70 speelt ZKV weg en handhaaft koppositie ongeslagen

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Afgelopen zaterdag speelde het eerste team Keep-Fit’70 de derde zaalwedstrijd van het zaalseizoen. Tot nu toe won Keep-Fit, als enige in de poule alle wedstrijden en staan daardoor bovenaan. Ze waren zeker van plan om de flow waar ze nu in zitten vast te houden. Als het aan coach Lars Bras ligt, is het heel simpel: Keep Fit moet nog dit seizoen terug promoveren naar de derde klasse.

De volgende die eraan zou moeten geloven was ZKV uit Zuidland. Dit team was de week ervoor vrij en heeft de week daarvoor met een stand van 8-10 gewonnen, tegen hekkensluiter Volharding/Emergo. Daardoor heeft ZKV een uitgangspositie op de derde plaats. Na het feestelijk oplopen samen met de E1, het “Team van de week”, kon de wedstrijd van start onder leiding van scheidsrechter Yorick van Krieken.

De Roosendalers startten fel en wilden zo snel mogelijk het verschil maken. De eerste twee schoten van aanvoerster Janneke ketsten nog uit de korf, de volgende twee kansen wist ze wel te benutten en opende hierdoor de score. De 3-0 kwam ook van de dameskant via Lana Ripassa. ZKV gaf nauwelijks enige gelijkwaardige tegenstand. De kansen werden meer dan voldoende gecreëerd, echter de afwerking liet op zich wachten, toch stond de teller bij rust op 8-0.

Na de rust ging Keep-Fit erg bedeesd door en zocht verder naar de goede kansen. Jelle legde van afstand zijn tweede van de ochtend binnen net voor het moment dat Keep-Fit een eerste strafworp tegen kreeg. ZKV kon weinig kansen maken, maar vond toch, naast die ene benutte strafworp, nog één keer de korf. In de tweede helft waren het vooral de heren goed bij schot, waardoor zij het publiek nog enigszins konden vermaken. De wedstrijd werd uitgespeeld met een 21-2 op het scorebord.

Komende zaterdag speelt Keep-Fit 1 zijn laatste (uit)wedstrijd van dit jaar in Middelharnis tegen het fysiek spelende Good-Luck. Als het deze wedstrijd kan winnen sluit het team het jaar ongeslagen af op een eerste plek in de poule. Zo is het eerste team goed op weg om de gewenste promotie dit seizoen naar zijn hand te zetten.

De eerste thuiswedstrijd staat gepland op zaterdag 26 januari 2019 tegen het team van Volharding/Emergo.