0pus165 in de OL Vrouwekerk aan de Kade (Paterskerk),
0pus165 in de OL Vrouwekerk aan de Kade (Paterskerk), Foto: Antoon Uijtdehaag

Winterklanken 0pus165 verwarmen OLV Kerk

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - In de regel is het koud in een kerk, zeker tijdens winteravonden. En zaterdag 15 december was ongetwijfeld de koudste nacht van 2018.

De talrijk toegestroomde luisteraars van 0pus165 bleven echter niet in de kou staan. Zij die de moeite namen om op zaterdagavond een comfortabele bank in te ruilen voor een koude(re) kerk, werden getrakteerd op een avond vol zang en viool. 0pus165 gaf, met medewerking van het Kamerorkest Roosendaal een op Kerst geïnspireerd concert. 19 leden telt 0pus165. Maar dat is niet wat u hoort. Nee, dirigente Pascale De Turck tovert 19 individuen om tot maar 1 stem, perfect in balans.

Magische avond
Bekende Kersttoppers over Santa en zijn rendieren, kou en sneeuw, kinderen en cadeautjes worden afgewisseld met eigenzinnige arrangementen en warme melodieën met een boodschap van warmte, liefde en hoop. Zoals altijd begeleid door Alison Shek aan de piano en Frans Van Zundert achter de drums. Ook het Kamerorkest Roosendaal draagt bij aan de heerlijke avond. Onder leiding van Willem Damsteegt dwarrelen serene klanken van viool en contrabas door de kerk. Iedereen geniet, op aangeven van de dirigent, met de ogen dicht, om nog intenser te genieten.
Hoogtepunten zijn ongetwijfeld Creep, van Radiohead, waarbij zowel zang, piano en viool weerklinken, het a capella gebrachte Bright Morning stars gezongen vanaf de bovenbouw van het "kerkschip" en de verrassende presentatie van Sing Noël gezongen vanuit de zijpaden. Iedereen was het na afloop eens; dit was een magische avond. Een mooi onderhouden kerk met een fantastische akoestiek, gerund door bereidwillige vrijwilligers, werd een warm huis vol muziek. En 0pus165 zag dat het goed was…

Nieuwe leden
Mocht u deel uit willen maken van deze bijzondere groep kunt u een mail sturen naar opus165@gmail.com. U bent van harte welkom aan te sluiten tijdens de repetitie op donderdagavond van 19.45-22.00 u in de Muzen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief