Jubilaris Cor van Nassau met bondsspeld NKB.
Jubilaris Cor van Nassau met bondsspeld NKB. Foto: Grady van Nassau

Cor van Nassau 25 jaar lid Alpenjagers en NKB

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Bij de kruisboogschutterij de Alpenjagers heeft Cor van Nassau uit handen van voorzitter John Schrauwen de bondsspeld in ontvangst mogen nemen van 25 lidmaatschap van de Nederlandse kruisboog Bond. Cor heeft al een lange geschiedenis bij de Alpenagers achter de rug.

Van 1975 tot 1989 was hij een gerespecteerd lid van de vereniging en was hij organisatorisch altijd achter de schermen bezig. Door de automatische banen die de Alpenjagers in 1989 hadden gerealiseerd was de hulp bij wedstrijden nog minimaal geworden en besloot Cor weer andere uitdagingen te vinden. In 2002 verhuisden de Alpenjagers naar het clubhuis van De Oude Doelen aan de Zundertseweg in Roosendaal en waren weer aangewezen op losse banen. In 2008 kwam Cor terug en werd meteen aangenomen als penningmeester waar hij voor de Alpenjagers in de afgelopen 10 jaar bijzonder goed werk verrichte door de kas gezond te houden mede door de verkoop van Clubactie loten maar ook door verschillende verschietingen te organiseren zoals Sjors Sportief waar hij zich bijzonder voor inzette.

Factory boog
Omdat de kruisboog schutterij steeds minder leden kreeg stond hij ook aan de wieg om de factory boog bij de bond te promoten en kregen de Alpenjagers het voor elkaar dat dit een officiële discipline werd. Ook worden er weer grote bondswedstrijden georganiseerd en dit gaat mede door de inzet van Cor en de leden van de vereniging bijzonder goed en krijgen regelmatig een pluim voor de goede organisatie.
We hopen Cor tot in lengte van dagen bij de Alpenjagers te houden en bedanken hem dan ook van harte voor de afgelopen jaren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief