Het gouden Dynamo team van het kerstturntoernooi.
Het gouden Dynamo team van het kerstturntoernooi. Foto: trainster Karin

Dynamo mini's en pupjes pakken het zilver en goud op kerstturntoernooi

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Op zondag 30 december werd er al vroeg naar Nijmegen afgereisd voor het jaarlijkse kersttoernooi georganiseerd door de Hazenkamp. Bijna alle turnsters van de A-selectie van Dynamo Roosendaal deden hier in teamverband of individueel aan mee.

De teams moesten een eigen naam verzinnen, vandaar de wat vreemd titel. De dag begon met de teams; de mini’s (bestaande uit; Sterre Holterman, Lilly Soto Rodriguez, Nikki Boerenen Emaen Abdelrady) en de gupjes (Bryanna van Bodegraven, Jada Wessels, Naomi Govaers en Kyara van Dooren). Deze jongste meisjes turnden een mooie wedstrijd en lieten zien dat ze de oefenstof al aardig onder de knie hebben om de landelijke wedstrijden in te gaan. De Dynamo mini’s wisten zelfs het zilver te pakken. Sterre turnde hier als allerbeste op het toestel rek. De gupjes eindigden op plaats 5 met minimale verschillen. Hierna was het team de pupjes (Elin Antens, Micaela van Dorst, Loïs Hartog, Dewi Govaers en Bridget van den Broek) aan de beurt. Deze meisjes turnden een super wedstrijd en haalden overtuigend met meer dan 10 punten verschil op de nummer twee het goud binnen. Vier van de vijf turnsters wisten ergens als beste te scoren. Micaela deed dit op sprong, Loïs op brug, Bridget op balk en Dewi op vloer. Goed gedaan hoor.

Oefenstoffers
In de twee nog volgende middagrondes was het tijd voor de vrije oefenstoffers in de diverse categorieën. Voor hen was het een toestelfinale en kon er dus op elk toestel een medaille gehaald worden. Ook was deze wedstrijd zeer geschikt om nieuwe elementen uit te proberen, en dat werd dus ook gedaan. Op sprong was er goud voor Loïs Schoonen en Esmee Kools, zilver voor Manouk Haast, Joany van Bodegraven, Cato Graswinckel en brons voor Joëlla Vermeulen.

Op brug behaalde Joany het zilver, Loïs en Cato brons.

Op balk was het goud voor Loïs en Esmee, zilver voor Joany en brons voor Joëlla.

Op vloer wist Joany het goud te halen met een mooie oefening, zilver voor Loïs en het brons was hier voor Manouk en Esmee.

Iefke Jacobs turnde voor het eerst door verplichte promotie bij de senioren 1e divisie mee. Zij draaide een prima wedstrijd maar nog geen medailles voor haar.

Het werd een lange maar leuke en vruchtbare dag, waar de turnsters en trainsters zeer tevreden op terug kunnen kijken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief