ontsluiting-tolberg
ontsluiting-tolberg

VLP wil meer duidelijkheid over storing spoorwegovergang

ROOSENDAAL - Is de gemeente door ProRail geïnformeerd over de storingen op 19 en 20 december bij de spoorwegovergang aan de Willem Dreesweg? Dat wil Jos Heeren, namens de VLP, weten van het college.


Op 19 en 20 december was het weer raak met storingen bij de spoorwegovergang bij de Willem Dreesweg. Fietsers en auto's moesten zo lang wachten voor de gesloten spoorbomen, dat sommigen besloten om de spoorbomen te negeren. Een gevaarlijke situatie die niet voor het eerst voorkomt. De spoorwegovergang kampt vaker met storingen.

Op 7 juni stelde Heeren eveneens vragen over de ontsluiting van Tolberg door stremmingen op het spoor. Destijds gaf het college aan dat 'de gemeente direct wordt geïnformeerd wanneer er (voor langere periode) een storing is aan de overweg. De gemeente kan hier dan actief over communiceren naar haar inwoners.' Heeren wil nu weten of dit daadwerkelijk is gebeurd en zo ja, wat de gemeente met de informatie van ProRail heeft gedaan. "Is er nog inzet geweest van verkeersregelaars, boa's of politie én heeft u bewoners actief geïnformeerd over de stremming?"

Spoorwegbeheerder ProRail gaf medio 2018 al aan op korte termijn geen maatregelen te treffen om de doorstroming van het verkeer op de spoorwegovergangen in de wijk Tolberg te bevorderen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief