Francois van Baal reikt namens alle MontVenToppers de cheque uit aan Astrid Aarts. FOTO JOHAN LAROS
Francois van Baal reikt namens alle MontVenToppers de cheque uit aan Astrid Aarts. FOTO JOHAN LAROS (Foto: Johan Laros)

MontVenToppers trappen inzameling voor Samenloop voor Hoop af

ROOSENDAAL - Wie De MontVenToppers Cycling Club uit Roosendaal kent, zal bij het lezen van de titel vast denken dat ze weer eens op de fiets gestapt zijn om een goed doel te steunen. De fietsvriendenclub is in 2012 klein ontstaan, maar is inmiddels uitgegroeid tot een gezellige club wandelaars, hardlopers, triatleten en fietsers die als motto “Samen lachen, Samen huilen, Samen strijden,” uitdragen.


Elk jaar nemen zij deel aan of ondersteunen ze sportieve evenementen voor goede doelen. CycleSensation en ColSensation van Stichting Team Doelbewust zijn hier mooie voorbeelden van. De MontVenToppers hebben een ’gezamenlijke spaarpot’ en in het begin van elk jaar kiezen de leden van de MontVenToppers één of twee goede doelen, waar ze dat jaar iets extra’s voor willen doen.

In 2017 vielen ze onuitgenodigd binnen bij een spinningmarathon ten behoeve van stofwisselingsziekten en overhandigden de organisatie een cheque van € 250,=. In de zomermaanden werden de handen uit de mouwen gestoken en kreeg de tuin van De Kloek uit Roosendaal (Kleinschalig wonen voor mensen met dementie) uit Roosendaal een complete make-over inclusief de bouw van een super de luxe tuinhuis. In 2019 komt daar nog een volière bij.

Samen huilen kwam in 2018 heel dichtbij, toen twee kinderen van MontVenTopper-leden ernstig ziek bleken te zijn. De groep besloot zich massaal te verbinden en deel te nemen aan de Stofwisseltour, een 3-daagse fietstocht van 500+ kilometer langs verschillende academische ziekenhuizen in Nederland. Ook dankzij veel trouwe supporters en bedrijven die de vaak ludieke acties om geld in te zamelen steevast steunen, konden zij aan de finish in Amsterdam de organisatie een bedrag van ruim € 30.000,= toezeggen. Ook voor dit jaar is er al weer een team geformeerd en zo word de Stofwisseltour aan de lijst jaarlijkse activiteiten toegevoegd.

Eind 2018 werd er gestemd voor de goede doelen voor dit jaar en werd gekozen om als aftrap voor de inzameling voor de Samenloop voor Hoop een donatie te doen. De Samenloop word in juni op de Wieler Experience in Roosendaal gelopen. Dat besluit kwam nog op tijd om Astrid Aarts (voorzitter SLvH) uit te nodigen voor de traditionele MontVenToppers -nieuwjaarsreceptie op zondag 6 januari in Café de 3 Weesgegroetjes. Nietsvermoedend kwam Astrid het glas heffen op het nieuwe jaar en een vorkje prikken. maar werd door De MontVenToppers verrast met een cheque van € 500,=.

Wat de volgende actie van De MontVenToppers zal zijn? Ze houden het angstvallig geheim, maar afhankelijk van de gebeurtenis staan ze klaar om het samen te vieren, het verdriet te delen of er samen de schouders onder te zetten! 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief