Op deze plaats staat over twee jaar een nieuw, modern Leonardushof.
Op deze plaats staat over twee jaar een nieuw, modern Leonardushof. Foto: Nick Franken

Nieuwbouw voor Leonardushof

Algemeen

WOUW – Renovatie of nieuwbouw voor centrum voor Wonen & Zorg Leonardushof. Dat was lange tijd de vraag. Onlangs ging in Wouw de kogel door de kerk: Leonardushof wordt op dezelfde plaats herbouwd.

De nieuwbouw krijgt opnieuw drie woonlagen, met zo’n veertig appartementen die ruimer, beter toegankelijk en comfortabeler zijn. Precies zoals bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers eerder als wens hadden aangegeven. Er was nog een wens: behoud van de kapel. Ook dat wordt gerealiseerd. De appartementen zijn ongeveer 50m2 en hebben een eigen slaapkamer en sanitair. Er wordt duurzaam én toekomstproof gebouwd. Zo is er de mogelijkheid om op de tweede verdieping een aantal extra appartementen bij te bouwen als dat nodig is. En ook al richten we ons in eerste instantie op beschut wonen, de bouw en domotica zijn zodanig dat het voor alle zorgvormen die Groenhuysen te bieden heeft geschikt kan worden gemaakt.

Nieuwe start
Els Molendijk, manager van Leonardushof, is blij met het nieuws. “Gelukkig is er gekozen voor nieuwbouw. Nu kunnen we echt een nieuwe start maken en de wensen realiseren. En ik ben gelukkig niet de enige die het besluit toejuicht. Toen het onlangs werd gepresenteerd werd er geapplaudisseerd. Met alle bewoners gaan we persoonlijk in gesprek om hun wensen en voorkeuren te horen voor tijdelijke huisvesting. Dat geldt ook voor de werkplek van medewerkers. We gaan voor iedereen op zoek naar een passende locatie. En we blijven medewerkers betrekken bij de verdere invulling. Zo starten we per ruimte met een werkgroep om mee te denken. Hoe de nieuwbouw eruit gaat zien houden we nog even als verrassing, tot alles tot in de puntjes is vastgelegd. We verwachten in het najaar van 2019 met de bouw te kunnen starten. Over circa twee jaar kunnen we er gewoon binnenlopen. Een prachtig vooruitzicht!” [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief