Foto: Gemeente Roosendaal

Roosendaal hijst regenboogvlag als reactie op Nashville-verklaring

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft dinsdagochtend op de Markt in Roosendaal een regenboogvlag gehesen als reactie op de omstreden Nashville-verklaring.


Honderden predikanten en prominenten zoals Kees van der Staaij (SGP) hebben afgelopen zondag hun handtekening gezet onder de Nederlandse versie van de zogenaamde Nashville-verklaring. Deze verklaring is in 2017 opgesteld in Amerika en is inmiddels overgewaaid naar Nederland. Ondertekenaars spreken zich in de verklaring stevig uit tegen homoseksualiteit.

"Roosendaal is nadrukkelijk een regenboogstad waar je in veiligheid en vrijheid mag zijn wie je bent met ruimte met ruimte voor iedereen. Je geaardheid of keuze voor geslacht doet daar niets aan af!", stelt wethouder Klaar Koenraad namens het college van burgemeester en wethouders. "Daarom hijsen ook wij de regenboogvlag als reactie op de Nashville-verklaring." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief